NRK Meny
Normal

Hjemmesykepleier skal ha underslått 2,4 millioner kroner

En mann i 30-åra fra Gudbrandsdalen er siktet for å ha lurt til seg 2,4 millioner kroner fra en pasient han jobbet for i den kommunale hjemmesykepleien i Trondheim.

Pasient og sykepleier (Illustrasjonsfoto)

LURTE PASIENT: Mannen i 30-åra skal ha overført penger fra en pasients konto gjenom flere år.

Foto: Åse Karin Hansen / Illustrasjonsfoto

Politiet i Sør-Trøndelag etterforsker nå saken, og har siktet mannen for grovt underslag.

Siktede skal ha overført penger fra fornærmedes konto gjennom flere år. Først i sommer ble det enorme underslaget oppdaget, og fornærmede selv anmeldte saken til politiet.

Etterforsker saken

Politiet etterforsker nå saken, etter at de tok ut siktelse i slutten av september. De ønsker ikke å gå i detalj om hvordan mannen skal ha utført underslaget eller hvordan det var mulig at det kunne pågå over flere år.

– Den siktede var ansatt i den offentlige hjemmesykepleien, og det var slik han fikk kontakt med fornærmede, sier politiadvokat Aage Sliper Midling i Sør-Trøndelag politidistrikt.

– Har det vært noen form for tvang inne i bildet?

– Nei, det har det ikke.

– Har fornærmede vært klar over pengeoverføringene?

– Det er en del av etterforskninga jeg ikke vil opplyse om, sier Midling.

Sikret seg mannens hus

Politiet har sikret seg verdiene i en eiendom siktede har i Gudbrandsdalen.

I en kjennelse fra tingretten der mannen bor heter det at «Beløpets størrelse taler også for at det kan bli svært vanskelig å inndrive, om det ikke tas sikkerhet i eiendommene».

I dokumentet kommer det også fram at siktede i retten erkjente at han skylder fornærmede penger.

Kommunen kjenner ikke saken

Trondheim kommune bekrefter overfor NRK at den siktede var ansatt i hjemmetjenesten fram til i sommer. Om det fortsatt var et pasientforhold gjennom kommunens tilbud da underslagene skal ha blitt gjort, er uklart.

Enhetsleder for helse og velferd i Trondheim kommune, Tor Erling Evjen, kjente ikke til saken da NRK tok kontakt.

– Vi har ikke hørt om dette. Vi vet ikke hvem det gjelder og vi har ikke vært kontaktet av politiet i forbindelse med etterforskningen, sier Evjen, som derfor ikke kan kommentere saken.

Den siktede blir bistått av advokat Kent Fredriksen.

– Jeg har ikke fullstendig oversikt over sakens omfang, og kan derfor ikke uttale meg om sakens detaljer ennå, sier Fredriksen til NRK.

Han vil heller ikke si om den siktede erkjenner underslaget.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Sju siktet i Innlandet

    En mann fra Nord-Østerdalen, en fra sør i Hedmark, en fra Hamar, en fra Ringsaker, en fra Stange og to fra Vestoppland er siktet for nettovergrep etter Dark Room-etterforskningen i Innlandet, skriver Østlendingen. Alle er menn mellom 20 og 60 år.

  • Mange viltpåkjørsler i Innlandet

    Det har vært svært mange viltpåkjørsler i helga, og politiet råder bilistene til å kjøre forsiktig. Politiet i Innlandet har fått melding om 34 viltpåkjørsler; 17 rådyr, 15 elg, 1 hjort og 1 hare.

  • Løke: – Skal komme sterkere tilbake

    – Vi var rett og slett ikke helt med i dag, og vi bommet på for mange sjanser. Vi får ikke gjort noe med det nå, det er for seint, men vi skal komme sterkere tilbake, sier Storhamars Heidi Løke etter håndballjentenes tap i VM-finalen mot Frankrike.