NRK Meny
Normal

Gulltyver i avhør

De to mennene som er mistenkt for å ha stjålet gullringer for 60.000 kroner fra Gullhjertet i Hamar, sitter i avhør søndag. Bilen deres er funnet og tauet inn.

Gullsmedbutikken Gullhjertet i Hamar

De to mennene som er mistenkt for å ha stjålet gullringer for 60.000 kroner sitter i avhør hos politiet søndag.

Foto: Knut Sveen

Det var i 14-tida i går, at de to mennene gikk inn i butikken Gullhjertet i Hamar og tilsynelatende kikket seg rundt.

Hun som var på jobb fikk mistanke om at ikke alt var som det skulle være og oppdaget at de to mennene hadde forsynt seg med gullringer til en verdi av rundt 60.000 kroner.

Har funnet bilen

Gullsmedbutikken Gullhjertet i Hamar

Bilen til de to mennene ble funnet litt lenger nede i gata.

Foto: Knut Sveen

Politiet etterlyste en blå, svenskregistrert Golf i går. Den er nå funnet.

– Ja, bilen er funnet og tauet inn til politiet. Den sto i Torggata, i nærheten av Sparebank-bygget, sier operasjonsleder hos politiet, Henning Fjellet.

Det er uklart om tjuvgodset er i bilen. Politiet har ikke gått skikkelig over den ennå.

Vektere fulgte etter

De to svenske mennene ble pågrepet kort tid etter tyveriet, like ved jernbanestasjonen. Det var takket være vekterne som de ansatte på Gullhjertet ringte etter da de oppdaget tyveriet.

– Vekterne fulgte etter mennene og kunne fortelle oss hvor de var, slik at vi fikk pågrepet dem, sier operasjonsleder Fjellet.

Avhøres i dag

Politihuset i Hamar

De to mistenkte mennene avhøres på politihuset i Hamar i dag.

Foto: Knut Sveen

I går ville ikke mennene fortelle hvor de hadde gjort at gullringene eller hvor bilen deres var. Hva de har forklart i avhør i dag, kan politiet foreløpig ikke si noe om.

Operasjonsleder Henning Fjellet sier at de to mennene trolig blir forsøkt fremstilt for fengsling i morgen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Tilsynssak ved Metallco

    Arbeidstilsynet oppretter tilsynssak ved bedriften Metallco på Eina i Vestre Toten, etter ulykken fredag der to ansatte omkom. Avgjørelsen ble tatt onsdag etter et møte mellom flere statlige etater, skriver Oppland Arbeiderblad.

  • Vil ha fengsel for jaging av bjørn

    Aktor la ned påstand om fengsel i seks måneder for en mann fra Hedmarken som er tiltalt for å ha latt hundene sine jage ei binne med to unger i Elverum i mars i fjor. Mannen nektet straffskyld da rettssaken startet i Eidsivating lagmannsrett i dag.

  • Inngått millionavtale

    Strand Unikorn på Moelv har inngått avtale med Felleskjøpet Rogaland Agder om handel på norsk korn. Avtalen har en årlig verdi på opptil 100 millioner norske kroner, skriver konsernet i en pressemelding.