Første skoledag i flunkende ny skole

RAUFOSS (NRK): I dag kunne både elever og voksne ta i bruk den helt nybygde Raufoss skole.

FMange nasjoner har første skoledag i splitter ny skole

SPENT: Det er godt å ha en å holde fatt i når man skal begynne på skolen. Rektor Geir Westby Larson (i bakgrunnen) kunne mandag ønske både barn og voksne velkommen til nye Raufoss skole.

I Hedmark og Oppland var det offisiell skolestart mandag, og på Raufoss kunne rektor Geir Westby Larson ta imot 40 spente førsteklassinger.

GLAD REKTOR PÅ RAUFOSS SKOLE

GLAD REKTOR: Geir Westby Larson på Raufoss skole.

Foto: Ruth Barsten / NRK

– Jeg er glad, og så er jeg stolt. Du ser hvor mye flotte og fargerike elever det er her. Dette er en stor dag for meg, for alle ansatte, de voksne og de små, jeg vil si for hele Raufoss, sier rektoren.

En av de ferske elevene ved skolen, vesle Alexandra fra Afghanistan, var tydelig imponert over skolen hun nå skal gå på.

– Det er bra at vi kan leke på skolen, og at de har en ringeklokke som sier at vi må gå inn, forteller hun til NRK.

«Skolen i skogen»

Byggeprosjektet har hatt navnet «skolen i skogen». Rundt det nye bygget er det opparbeidet et flott uteareal med lekestativer og friområder. Skolen ligger dessuten rett i nærheten av både svømmehall og idrettsanlegg.

Skolebarn på første skoledag ved Raufoss skole.

SPENNENDE: Rundt 40 førsteklassinger hadde sin aller første skoledag mandag på Raufoss.

Foto: Ruth Barsten / NRK

Ifølge rektor er bygget utformet ut fra pedagogiske hensyn, og han sier at de og ansatte har fått være med å si sin mening underveis.

– Jeg er veldig stolt av kommunen som har gitt denne tomta til skoledrift. Her var det bare kratt og skog og steinrøys. Det er blitt formet etter alle kunstens regler med tanke på lekemiljøer, utearealer og det pedagogiske inneområdet, sier han.

Elever fra mange nasjoner

Det går ca. 270 elever på skolen fra 1. til 7. trinn. Elevmassen er sammensatt og kommer fra over 20 nasjoner. Det er gøy, men også utfordrende, sier rektor.

– Vi har opprettet en velkomstgruppe der barna som kommer rett til Norge får en språkopplæring og en sosialisering parallelt med å være inne i klassene. Slik får de en gradvis tilvenning til vår kultur. Dette har vi drevet med i mange år, og vi synes at vi klarer det bra, sier Westby Larson.

Glad jente på første skoledag på Raufoss skole.

FRA MANGE NASJONER: Det går ca. 270 elever på Raufoss skole og barna kommer mer enn 20 nasjoner.

Foto: Ruth Barsten / NRK