NRK Meny
Normal

Folkefest i sola på Gålå

Både store og små tok i dag turen til Gålå, for å heie fram langrennshelter, grille pølser, samle autografer og ikke minst – nyte etterlengtede solstråler.

I dag møtte mange skoleelever opp for å heie på langrennsheltene under NM på Gålå.

Det var ingenting å utsette på engasjementet langs løypa fredag. Reporter: Reidar Kjæstad.

I dag startet norgesmesterskapet i langrenn på Gålå i Gudbrandsdalen med lagsprinter for menn og kvinner. Mer enn 700 skoleelever hadde møtt opp for å skape liv langs løypa, og Ingvild Flugstad Østberg var klart en av favorittene blant de yngste.

– Det er godt å få litt ekstra heiing sånn på slutten av sesongen, sa Østberg etter målgang.

Hun stilte villig opp på bilder med unge fans og delte ut autografer til de som ønsket det i målområdet.

Mange frivillige bidrar

For å stable hele arrangementet på beina, er arrangøren avhengig av hjelp fra mer enn 350 frivillige.

BUL-løperne Martine Ek Hagen og Heidi Weng tok seieren i kvinneklassen. Varden, som ble representert av Marthe Kristoffersen og Kathrine Rolsted Harsem, tok sølv. Bronsemedaljen gikk til Magni Smedås og Therese Johaug fra Idrettslaget Nansen.

Rønning til topps

I herreklassen gikk Eldar Rønning og Martin Hammer til topps for Skogn. Rønning kjørte knallhardt i den siste etappen og ristet av seg konkurrentene Eirik Brandsdal og Petter Northug, som tok henholdsvis sølv og bronse for Kjelsås og Strindheim. Brandsdal gikk med Øyvind Moen Fjeld, mens Northug gikk med lillebror Tomas.

Mesterskapet fortsetter utover helga og ifølge meteorologene er det ikke umulig at det dukker opp sol både lørdag og søndag.

Se mer av fredagens folkeliv her:

Mange tok turen for å heie langs løypa på Gålå i dag.

Fotograf: Juliane Kravik.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Jansrud taper hele veien

  Han leder med 24 hundredeler på andre mellomtid, men hundredelene er ikke på Jansruds side. Han er til slutt 89 hundredeler bak i mål.

  Se målgangen til Kjetil Jansrud her
 • Ber om strenge straffer

  Aktor Helge Eidsvaag mener cannabisplantasjene i Odalen var så proffe at han ber om lange straffer for de tiltalte. Ifølge Glåmdalen la Eidsvag ned påstand om straff på mellom snaut fire og drøyt fire år i fengsel for de fire, som har erkjent å ha tatt del i dyrkingen.

 • Rumenere siktet for 50 lovbrudd

  To menn som trolig sto bak tre innbrudd i Kongsvinger i fjor er tatt, skriver Glåmdalen. Framgangsmåten var lik flere innbrudd i drammensområdet og politiet der har varetektsfengsla og sikta to rumenere for 50 lovbrudd fra mai 2016 til novemner 2017.