Flere titalls utforkjøringer grunnet snøkaos

For mange bilister har kjøreturen endt i grøfta i dag. I Hedmark og Oppland har det vært nesten 30 ulykker og utforkjøringer på grunn av stort snøfall.

Bil havnet på siden i Ringsaker

PÅ JORDET: Denne bilen kjørte av vegen i Ringsaker tirsdag kveld og havnet på siden. To personer ble kjørt til legevakt for sjekk etter ulykken.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

I løpet av dagen har politiet over hele Østlandet meldt om et hundretalls ulykker på grunn av det store snøfallet.

Landets lengste ferdselsåre, E6, har vært stengt flere ganger gjennom dagen. I Hedmark stod trafikken stille i flere timer mellom Brumunddal og Hamar etter at et vogntog fikk trøbbel i oppoverbakkene

– Det har vært flere vogntog som har slitt i dag og det henger igjen i trafikken i lang tid etterpå, forteller operasjonsleder i Innlandet politidistrikt til NRK.

– Ekstra krevende kjøreforhold

– Når det snør så mye som det gjør nå blir det sporete veier og det gir vanskelige kjøreforhold, sier Asbjørn Stensrud i Statens vegvesen.

Han forteller at sikten er dårlig mange steder og at det er spesielt vanskelig å se klart ved møtende trafikk.

– Det blir ekstra krevende kjøreforhold når det kommer mer snø nå utover natten, sier Stensrud.

Onsdag frykter han at det blir underkjølt regn flere steder.

Bilulykke på E6

STOPP: Trafikken gikk sakte i mange timer etter at et vogntog fikk problemer på E6 ved Bergshøgda i Oppland tirsdag ettermiddag.

Foto: Tipser

Meteorologene: – Vil komme mer snø

Det har kommet store mengder snø flere steder i landet i løpet av tirsdag. Ifølge statsmeteorolog Hanne Beate Skattør er det mer snø i vente.

– Det kan komme snø i kveld og i morgen, men det er ikke snakk om like store mengder som har kommet nå, sier Skattør.

Hun forteller at det ventes nedbør over hele Østlandet også onsdag. På Vestlandet blir det mye regn i lavereliggende strøk og snø i høyden. Skattør advarer mot vanskelige kjøreforhold.

– Når nedbøren legger seg oppå snøen, kan det bli ekle kjøreforhold, sier hun.

Ingen av dekkene godkjente vinterdekk. V

STOPPET: Dette vogntoget kjørte uten godkjente vinterdekk og ble stående med hjullås på Varpet kontrollstasjon langs riksvei 4 i Oppland.

Foto: Statens Vegvesen