NRK Meny
Normal

Fikk følelse av at det skulle jaktes

Engerdølen som er tiltalt for å ha forsøkt å skaffe hunder til ulovlig ulvejakt sier han trakk seg da han begynte å føle at det skulle jaktes etter ulv. Dette slår beina under forklaringa til den hovedtiltalte elverumsingen som har forklart at han kun jaktet rev.

Ulverettsak

Aktorene Inge Svae-Grotlie og Tarjei Istad fortsetter å legge fram kommunikasjonskontroll i retten.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

45-åringen fra Engerdal er tiltalt for brudd på våpenloven og å ha forsøkt å skaffe til veie hunder til fellingsforsøk av ulver i Elverum den 15. februar 2014. Fem andre menn er tiltalt for det samme fellingsforsøket. I sin forklaring gikk han til frontalangrep på politiets arbeidsmetoder.

– Politiet kunne drept ungene mine

– Kunne bli lisensjakt

Mannen sa i sin forklaring at han visste at det var tre ulver i Elverums-området denne helga i februar.

Dette har han forklart han fikk vite av den hovedtiltalte 48-åringen. Han har tidligere i Sør-Østerdal tingrett forklart at han drev kun med revjakt denne lørdagen. Denne forklaringa sparket engerdølen beina under i sin forklaring. Der sa han at han begynte å føle at det kanskje skulle jaktes ulv, og at han dermed fant på unnskyldninger og trakk seg.

Men han innrømmet at han før han fikk denne følelsen vurderte å dra til Elverum. Ulvene skulle være like ved områder der det er lov å jakte ulv gjennom lisensjakt. Engerdølen er sjøl lisensjeger. Han bekreftet at han var i kontakt med en Trysil-mann om dette med tanke på å reise ned med tryslingens hunder. Han ønsket ifølge tiltalte å trene opp hunder til å spore ulv på barmark. Tryslingen var tidligere siktet i saken.

Engerdølen sa det er helt vanlig å varsle om ulv til de som vil trene hundene sine.

– Her kunne det bli snakk om lovlig lisensfelling av ulv. Da var det interessant, sa engerdølen som avviste kategorisk at han ville dratt på ulovlig jakt.

Det ble aldri noe av turen til Elverum. I en samtale med tryslingen snakker de to om at elverumsingene har jaktet, og at de ikke ble varslet om at det ble jaktet.

– Blir stjerne i Strandbygda

I en samtale med tryslingen sier 45-åringen at han kan bli "Stjerne i Strandbygda". Han avviste at dette dreide seg om jakt, og sa det dreide seg om å lære hunden å spore ulv på barmark.

– Hadde jeg visst dette ble kringkastet til hele landet, ville jeg sagt stjerne i hele landet hvis han fikk til dette. Jeg blir misforstått gang etter gang, sa han.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Il Tempo Gigante i Høyesterett

  Høyesterett avgjør opphavsretten til "Il Tempo Gigante".Caprino Filmsenter saksøkte Hunderfossen familiepark etter at de bygde en berg- og dalbane basert på den populære bilen.Caprino Filmsenter tapte i Tingretten men fikk mehold i lagmannsretten.

  Folk koser seg i berg- og dalbanen på Hunderfossen i Lillehammer.
  Foto: Alexander Nordby / NRK
 • Treningspause for Johaug

  Therese Johaug har tatt en lang pause i treningen ettersom hun fikk skjerpet dopingstraffen med tre måneder og må stå over hele sesongen. Hun sier til VG at hun må jobbe for å finne seg sjøl igjen. Hun er fast bestemt på å komme tilbake neste vinter.

  Therese Johaug
  Foto: Håvard G. Hagen / NRK
 • Menighetsråd kan miste makt

  Regjeringen har sendt på høring et forslag til ny kirkelov. 1200 menighetsråd og kirkelige fellesråd landet rundt kan miste lokal makt og pengestøtte. All kirkelig aktivitet kan også bli styrt fra Kirkemøtet og kirkens sentralforvaltning i Oslo.