NRK Meny
Normal

– Selv fikk jeg 740 kroner til konfirmasjonen

Da biskop i Hamar Solveig Fiske ble konfirmert, fikk hun 740 kroner, men er ikke helt sikker på hva hun brukte pengene til.

biskop Solveig Fiske

Solveig Fiske har flere gode råd til hva konfirmantene kan bruke pengene på.

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Et sikkert vårtegn er konfirmantene. Mange får mye penger og dyre gaver. Biskopen i Bjørgvin sa i går til Vårt Land at ti prosent av gavene burde gå til veldedige formål. Solveig Fiske vil ikke si seg helt enig.

– Dette burde ikke bli noen regel. En skal ikke stille større krav til konfirmantene enn det vi ville gitt selv i et 30 eller 40-årslag. Det er viktig å ikke ha dårlig samvittighet for gavene man får, men heller bruke dem fornuftig.

Store forskjeller

Som biskop i Hamar har Fiske sett at det er store forskjeller på hvor mye konfirmantene får til den store dagen

Konfirmasjon

Våren er konfirmasjonstid

Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

– Ofte kommer det ann på slekt og sosiale forhold. Alle får ikke like mye. Selv husker jeg ikke helt hva jeg brukte mine 740 kroner på, men jeg tror noe ble satt i banken.

Selvom Fiske er imot at ti prosent av pengene en får skal gå til veldedige formål har hun noen tips på veien mot voksenlivet

 • Se stort på det du har fått
 • Kjøp noe du har hatt lyst på lenge, men tenk deg om
 • Gi gjerne en gave til noen som trenger det

Les også: Populære, men dyre tradisjoner

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Måtte fire ekstraomganger til

  I den andre kvartfinalen i sluttspillet i håndball for herrer i kveld så vant Kolstad 37–34 mot Elverum. Dermed må det spilles en tredje kvartfinale for å avgjøre hvem som går til semifinalen. Den kampen spilles i Elverum på søndag.

 • Granstunnellen åpner trolig i kveld

  Granstunnellen på rv 4 er stengt pga at vann har flommet inn fra elva Vigga. – Vi håper vi klarer å åpne kl. 23 i kveld, sier Asbjørn Stensrud, seksjonssjef i Vegvesenet.

 • Rask kjøring i Kongsvinger

  UP har hatt fartskontroll i 80-sonen i Masterudvegen i Kongsvinger. Det endte med 23 fartsovertredelser, 22 fikk forenklet forelegg og en mistet førerkortet. Høyeste fart ble målt til 116 km/t.