Fant 4,7 kilo marihuana i en koffert på toget

Med god hjelp av en hund fant tollere en koffert med nesten fem kilo marihuana på Stockholm-toget.

4,7 kilo marijuana funnet i koffert

NEKTER: Mannen som politiet mener eier kofferten nekter for at den er hans. Politiet har funnet hans DNA på klær og narkotikaen i kofferten.

Foto: Politiet

26. januar i år undersøkte tollere med hund passasjerer på toget mellom Stockholm og Oslo. Da man passerte grensa i Eidskog markerte hunden på en mann bosatt i Danmark.

– Han hadde med seg noen ryggsekker, men det ble ikke funnet noe i dem, men på hattehylla over der mannen satt lå det en koffert. Han nektet for at det var hans, men vi mente at det var det, sier seksjonsleder hos Tolletaten i Kongsvinger, Morten Nystuen.

Kofferten full av narkotika

Koffert full av narkotika funnet på stockholmstoget

HUND: Tollerne hadde med seg en hund som markerte på en mann på toget. I en koffert som politiet mener tilhører mannen ble det funnet 4,7 kilo marihuana.

Foto: Tollvesenet

Mannen i 30-årene ble tatt med til politiet i Kongsvinger, der kofferten ble nærmere undersøkt. Den viste seg å inneholde 4,7 kilo marihuana, noe som er et stort beslag.

– Når det gjelder det som er tatt på personer på tog eller grensa, så er dette et av de største som er gjort på lengre tid. Vi har hatt større beslag som er knyttet til kjøretøy, men det er lang tid mellom hver gang vi finner så mye ved en personkontroll, sier politiadvokat i Kongsvinger, Bjørn Erik Pettersen.

Mannen ble varetektsfengslet og har sitte fengslet siden han ble pågrepet.

Marihuanaen har trolig en gateverdi på cirka en halv million kroner.

Nekter

Han nekter fortsatt for at kofferten er hans, men politiet har funnet bevis som knytter han til kofferten.

Morten Nystuen, Bjørn Erik Pettersen

BESLAG: Morten Nystuen i Tolletaten og Bjørn Erik Pettersen i politiet sier det er snakk om et stort beslag.

Foto: Linda Vespestad / NRK

– Vi har funnet hans DNA på både klærne og narkotikaen som lå i kofferten.

På fengslingsmøtet i Glåmdal tingrett på fredag konfronterte politiadvokaten Pettersen siktede med at det er funnet DNA-bevisene på innsiden av kofferten, på klærne i kofferten og på emballasjelaget som lå rundt narkotikaen, men den siktede holdt fast på at den ikke er hans.

– Jeg er ikke skyldig i det, fordi kofferten tilhører ikke meg, forklarte den siktede.

Fengslet

Hans forsvarer Knut Johan Ditlev-Simonsen begjærte siktede løslatt, men tingretten ga politiet medhold i at mannen fortsatt skal sitte i varetekt.

Han er fengslet i fire uker fordi politiet frykter han skal rømme fra Norge. Seksjonsleder ved Tolletaten i Kongsvinger er godt fornøyd med beslaget tollerne gjorde.

– Vi har visst at toget er interessant. Vi har hatt en god kontroller der, men det har vært litt mindre trafikk der etter at svenskene stengte grensene sine, sier Nystuen.