NRK Meny
Normal

Etterforsker Facebook-sjikane mot sex-dømt

Politiet etterforsker trakassering av en mann som nylig ble dømt til fengsel i tre år for seksuelle overgrep. Navn og bilde ble lagt ut på Facebook.

Rolf Thoresen

HAR ANMELDT FLERE: Påtaleansvarlig Rolf Thoresen sier mannen har anmeldt flere for sjikane på Facebook.

Foto: NRK

Like etter at dommen hadde falt, la en Lillehammer-kvinne ut navnet og bildet av mannen og to andre på Facebook. Innlegget ble delt, kommentert og diskuert, før kvinnen fjernet det igjen.

Nå har den dømte mannen anmeldt dette.

– Han har anmeldt flere personer for sjikane på Facebook i forbindelse med saken han er dømt i, sier påtaleansvarlig hos politiet i Hamar, Rolf Thoresen.

Politiet i Hamar fikk oversendt saken rett før påske og Thoresen sier at anmeldelsen er under behandling.

Flere har anmeldt

Fra før har en av de andre mennene som ble hengt ut på Facebook anmeldt det. Denne mannen ble bøtelagt i forbindelse med overgrepssaken, men var ikke tiltalt.

Mannen som nå har levert inn en anmeldelse, ble dømt for å ha utnyttet et tillitsforhold til å skaffe seg seksuell omgang. Han, og hans tidligere kone, hadde vært besøkshjem for den fornærmede siden han var liten.

Mannen er dømt til fengsel i tre år, hvorav seks måneder ble gjort betinget.

Trusler i kommentarfeltet

Lillehammer-kvinnen, som la ut bilder og navn på mennene tidligere i mars, sa den gangen til NRK at de fleste kommentarene på innlegget var støttende, men at det også var noen som reagerte på at hun la ut bilde av dommen og av de som var dømt eller bøtelagt.

– Jeg visste det ville skape reaksjoner, men det tok helt av, sa kvinnen.

Politiet har foreløpig ikke sagt noe om hva som kan bli konsekvensene av å legge ut slike ting på Facebook. Men når det kommer trusler i kommentarfeltene, kan det naturligvis være ulovlig.

– Folk må la domstolene avgjøre disse sakene. Folk må besinne seg, sa politioverbetjent Øyvind Bjerke ved politistasjonen i Lillehammer etter den første anmeldelsen.