Engelskmenn inntar skistedene

Norge er bedre enn Østerrike og Frankrike i vinterferien, synes engelskmenn. I Trysil er det 50 prosent flere engelske skiturister i år enn i fjor.

Flere engelske skiturister velger å reise til Norge og Trysil i vinterferien.

Flere engelske skiturister vil heller til Trysil og Norge enn til Østerrike og Frankrike i vinterferien.

– Vi var her i fjor, og syntes Trysil var flott. Her er det fint for barna, fine, lange nedfarter, gode hotell og ikke så fullt av folk som i Østerrikie og Frankrike, sier Steve Halford fra Southampton.

Georgina Bolton

Trysil og Norge er bedre Østerrike og Frankrike i vinterferien, synes Georgina Bolton fra Bristol.

Foto: Halvor Mykleby / NRK

– Snøforholdene er helt topp, her er flinke skiinstruktører, det er mye roligere enn sør i Europa, og brede, flotte nedfarter. Jeg er nybegynner, og dette passer perfekt. Det vil nok bli flere engelske turister her i framtida, tror Georgina Bolton fra Bristol.

At det er ekstra mange engelske turister i Norge denne uka, forklarer de med at også engelske skoler har vinterferie nå.

20.000 engelske gjestedøgn

Skistar i Trysil regner med å passere 20.000 engelske gjestedøgn i vinter. Det er en økning på 50 prosent fra i fjor.

– Sammen med en del andre skisteder i Norge har vi begynt å markedsføre oss mot det engelske markedet, forteller markedsansvarlig Turid Backe-Viken i Skistar i Trysil.

– Vi visste at vi scoret høyt på en del av kriteriene engelskmenn velger vinterferie ut fra, og er ikke så overrasket over responsen, men veldig glad for at den kom så fort!

Vil gjerne ha flere

Turid Backe-Viken

Markedsansvarlig Turid Backe-Viken i Skistar er glad for responsen fra de engelske skituristene.

Foto: Halvor MYkleby / NRK

Backe-Viken vil gjerne ha enda flere engelske vinterturister, for de legger igjen penger i Trysil.

– De står på ski hver dag, går på skiskole, leier ski, bor på hotell, spiser alle måltider ute, handler i butikkene, drar på kanefart og kjører hundeslede. De er svært aktive og gode gjester for oss, sier hun.

Felix Milns er journalist og skal skrive om Trysil for Daily Mail.

– I Østerrike, Sveits og Frankrike er det svært mye folk i vinterferien. Å reise dit kan være som et mareritt. Så for familier er nok Trysil et bedre alternativ, og Norge har et godt rykte, sier han.

Steve Halford tror også Norge vil øke i popularitet blant engelskmenn.

– Og vi vil fortsette å komme hit, slår han fast.