NRK Meny
Normal

Eilert Waldemar Preben Ramm

Stein S. Eide og Madeleine Cederstrøm har blitt bedre kjent med eidsvollsmennene fra Hedmark og Oppland. Eilert Waldemar Preben Ramm var en av dem.

Eilert Waldemar Preben Ramm var en av eidsvollsmennene fra Hedmark.

De var ikke så taletrengte, hedmarkingene som ble valgt inn i Riksforsamlingen på Eidsvoll. En av de som sa aller minst var offiser Eilert Waldemar Preben Ramm.

– Det sies at han åpnet munnen bare to ganger: Når han spiste og snorket, sier historiker Per Eivind Sandberg.

Hør radioinnslaget og se video i toppen av saken:

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ny spiller til Storhamar

  Storhamar ishockey har mandag signert 24 år gamle Phil Marinaccio fra Canada. Det skriver klubben på sine nettsider. Trener Fredrik Söderström sier at kanadieren er en ung, ambisiøs spiller med et interessant potensiale. Storhamar topper eliteserien etter at det er spilt 13 kamper.

  Storhamar
  Foto: TV 2
 • Utforkjøring i Garmo

  En personbil kjørte utfor vegen i Garmo ved 11.45-tida i formiddag. Ifølge politiet var det en person i bilen. Vedkommende skal ha smerter i en fot. Nødetatene er på veg til stedet.

 • Store mengder overgrepsbilder

  I dag startet rettssaken mot en mann fra Vest-Oppland som er tiltalt for gjentatte overgrep mot barn, blant annet et familiemedlem. Hun skal ha vært tre år da overgrepene startet. Mannen skal ha hatt over 500 000 bilder av overgrep mot barn.