NRK Meny
Normal

Eidsiva med millionoverskudd

Eidsiva Energi legger fram et resultat etter første kvartal i år som viser et overskudd på 138 millioner kroner før skatt er betalt.

Elektrisk kraft
Foto: Rainer Prang / NRK

Til tross for stort overskudd, blir det ikke aktuelt å senke strømprisene, sier nestformannen i styret for Eidsiva, Siri Austeng,som også er fylkesordfører i Hedmark.

- Vi følger den nordiske kraftbørsen, sier Austeng.

Økte strømpriser

For en måned siden økte Eidsiva strømprisene. Årsaken var kraftmangel på grunn av lite nedbør.

Eidsiva Energi leverer i dag strøm til 139 000 kunder.

Dagens strømpriser gir eierne 50 millioner kroner ekstra i år. Og med mer penger til eierkommunene er det all grunn til å juble, mener Austeng.

 

Flere saker fra Hedmark og Oppland

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Lundby i ledelsen

    Maren Lundby fra Kolbu fortsetter å imponere, og leder etter første omgang i dagens verdenscuprenn i hopp. Hun fikk trekk av dommeren etter en ustø landing, men leder likevel med 7 poeng.

  • Stoppet med hasj i bilen

    En bilfører ble i natt stanset av politiet på Fylkesvei 222 i Hamar, mistenkt for å være påvirket av alkohol. Det ble også funnet en mindre mengde hasj i bilen. Det har blitt tatt blodprøve av mannen, og politiet har opprettet sak.

  • Brann i Parkgata i Hamar

    Det ble i natt meldt om røykutvikling i Parkgata i Hamar. Nødetatene rykket ut til stedet. Det siste seg å ha tatt fyr i ei dyne, grunnet røyking på senga. Brannen ble slukket uten å resultere i personskader.