NRK Meny
Normal

Eidsiva med millionoverskudd

Eidsiva Energi legger fram et resultat etter første kvartal i år som viser et overskudd på 138 millioner kroner før skatt er betalt.

Elektrisk kraft
Foto: Rainer Prang / NRK

Til tross for stort overskudd, blir det ikke aktuelt å senke strømprisene, sier nestformannen i styret for Eidsiva, Siri Austeng,som også er fylkesordfører i Hedmark.

- Vi følger den nordiske kraftbørsen, sier Austeng.

Økte strømpriser

For en måned siden økte Eidsiva strømprisene. Årsaken var kraftmangel på grunn av lite nedbør.

Eidsiva Energi leverer i dag strøm til 139 000 kunder.

Dagens strømpriser gir eierne 50 millioner kroner ekstra i år. Og med mer penger til eierkommunene er det all grunn til å juble, mener Austeng.

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ras over vegen i Bøverdalen

  Fylkesveg 55 i Bøverdalen er åpen igjen etter at et mindre ras stengte deler av vegen tidligere i kveld. Ingen personer eller kjøretøy var berørt.

 • Snøras på Tronfjell og Dombås

  Både ved Tronfjell i Alvdal og ved Grønseterhøe i Dombås er det meldt om snøskred i kveld. Skredet ved Tronfjell er sjekket ut av Røde Kors og politi, luftambulansen har søkt over området i Dombås. Det er ikke spor av folk i eller ved skredet noen av stedene, melder politiet.

 • Kronprinsen besøkte Budor

  Kronprins Haakon besøkte Røde Kors sin hytte på Budor i Løten i dag. Her fikk han blant annet vite hvor mange som rykker ut for å hjelpe påsketuristene. –Jobben hjelpekorpsene gjør for at vi andre kan ferdes trygt i fjellet er veldig viktig, sa kronprinsen.

  Kronprins Haakon besøker Røde Kors på Budor
  Foto: Frode Meskau / NRK