NRK Meny
Normal

Drømmer om mini-olympiatopp i Trysil

Idrettspresident Børre Rognlien var i dag i Trysil for å høre om drømmene der. I Trysil ønsker de seg mer idrettsturisme, sommer som vinter, en mini-olympiatopp.

Børre Rognlien

Børre Rognlien, idrettspresidenten har tro på mer idrettsturisme i Trysil.

Foto: Vivian Stensrud / NRK

Idrettspresidenten lot seg begeistre over det han så og hørte i Trysil i dag.

– Det er imponerende både det man har fått til med fjellet, men ikke minst også det man tenker seg i framtida, sa Børre Rognlien, etter at han hadde fått høre om planene i Trysil.

For nå ønsker Trysilfjell Utmarkslag og flere investorer å utnytte fjellet og naturen til økt idrettsturisme hele året.

Snø, golf og idrettsanlegg

Torbjørn Amdal

Torbjørn Amdal, daglig leder Trysilfjell Utmarkslag

Foto: Privat

Tre prosjekter er under planlegging i Trysil, til mange millioner kroner.

– Vi skal bruke 5 millioner kroner på tidlig snø i langrennsløyper, vi ønsker oss et treningssenter på 3000 kvadratmeter til 45 millioner kroner, og vi skal bygge 100 golfhytter til 250 millioner kroner, sier Torbjørn Amdal, daglig leder av Trysilfjell Utmarkslag.

Han sier at det er planer om at treningssenteret skal inneholde blant annet kompetansesenter, kontorer, treningshall, klatrevegg og spesialister som leger og fysioterapeuter. Det skal bli et slags mini-olympiatopp.

– Målet er økt idrettsturisme og mer aktivitet året rundt, vi savner et idrettsanlegg i Trysil, sier Amdal.

Han sier at golfhytter og tidligsnø-prosjektet starter til høsten, mens byggestart for treningssenteret er planlagt i 2015.

– Det er ikke helt fullfinansiert riktig enda, sier Amdal.

– Realistisk

Idrettspresident Rognlien er også opptatt av mangfold innenfor idretten, og er fornøyd med målet om mer idrett i Trysil også utenfor vintersesongen.

– Det vi har sett av utbyggingsplaner for å få en lengre sesong, det må vi jo bare applaudere, sier Rognlien.

Selv om planene er store og mange, er Rognlien overbevist om at de blir realisert.

– Her er det folk som har beina på bakken og tar ting i rekkefølge. De har store planer, men de skal ta det i trinn for å se at det er et marked. Det ser veldig realistisk ut, her gjelder det bare å si heia Trysil, sier Rognlien.

– Vi ser jo hva vi har klart å skape tidligere i Trysil, så dette er fullt realistisk, samstemmer, Amdal.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • -Ta vel i mot bøssebærerne

  Nå i ettermiddag og kveld skal alle husstander i Hedmark og Oppland få besøk av bøssebærere fra TV-innsamlingsaksjonen. Fylkesaksjonsleder i Oppland, Wiggo Slåttsveen, ber folk ta vel imot dem. –Mitt mål for kvelden er selvsagt at vi samler inn mest mulig penger i Oppland, og målet er dessuten alltid å slå Hedmark, ler han.

  Wiggo Slåttsveen
  Foto: Marianne Duun Malmo / NRK
 • Surt tap for Elverum

  Elverums fotballherrer ble slått 0–1 på hjemmebane av Sandnes Ulf. Tapet gjør at Elverum fremdeles ligger på en utsatt nedrykksplass to kamper før sesongen er over.

 • Elverum ligger under

  Sandnes Ulf tar ledelsen 0–1 mot Elverum etter skåring av Axel Kryger. Da spøker det for Elverums håp om å berge plassen i 1. divisjon. Med to kamper igjen å spille ligger de to poeng bak Fredrikstad, som ligger på playoffplassen.