NRK Meny
Normal

Dødsulykke på gårdsvei

En eldre mann mistet livet da to biler frontkolliderte på en gårdsvei i Dovre i dag. Politiet sier at føreren trolig ikke brukte sikkerhetsbelte.

Døde i frontkollisjon
Foto: Frode Moe, VIGGA

Den andre sjåføren som var involvert i hendelsen ble ikke fysisk skadet i ulykken. Det skal ikke ha vært noen passasjerer i bilene.

Kollisjonen skjedde ved Øverbygdsveien i Dovre ved 12.00-tiden, opplyser politiets operasjonssentral på Lillehammer til NRK.

Den omkomne er ifølge operasjonssentralen en 74-årig mann. De to bilene skal ikke ha holdt høy fart da de kolliderte. 

- Brukte ikke bilbelte 

- Bilen med 74-åringen kom kjørende nedover en bratt bakke, mens den andre bilen kom oppover. Bilene skal ikke ikke ha truffet hverandre med stor kraft, og det er uvanlig at noen dør i en såpass "lett" ulykke. Men det ser ut til at føreren som omkom ikke brukte bilbelte, sier operasjonsleder Geir Stavheim ved politiets operasjonssentral i Gudbrandsdal politidistrikt.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Seksuell trakassering i innlandet

  7 prosent av kvinnelige politikere fra Hedmark sier at de er blitt utsatt for seksuell trakassering de siste tre årene, mens tallet er 5 prosent for Oppland, viser tall fra NorgesBarometeret.

  Seksuell trakassering
  Foto: Illustrasjonsfoto: Birte Njøsen Horne / NRK
 • NSB-kritikk på grunn av fulle tog

  Passasjerer kritiserer NSB etter at 1507-toget Lillehammer-Oslo var stappfullt fordi fem av ti vogner måtte settes inn på en annen strekning med driftsproblemer. Pressetalsperson Åge-Christoffer Lundeby i NSB erkjenner at de burde satt inn busser.

 • Fire domfelt etter tjuveri i Skåbu

  Tre av de fire rumenerne som ble pågrepet med tjuvgods i Skåbu i november, er dømt til fengsel i ti måneder. Den siste og yngste av dem idømmes ni måneders fengsel. Det skriver Dølen(abonnement). Alle fire får 50 dager i varetekt trukket fra dommen.