NRK Meny
Normal

Cato gråt av glede

Karleser Cato Menkerud og Henning Solberg gråt av glede da de søndag havna på seierspallen i rally-VM, for første gang i karrieren.

Henning Solberg og Cato Menkerud
Foto: Team Expert/ScanPix / SCANPIX

 

Det ble en stor dag for kartleser Cato Menkerud fra Lillehammer på siste dag av Rally-Tyrkia. Men veien til pallen var ikke enkel.

Mista bremsene

- På nest siste etappe røyk det et bremserør inne i bilen, så på slutten av prøvene mista vi faktisk bremsene, forteller Menkerud.

Likevel klarte duoen å komme på en veldig bra tid, og sikra seg til slutt en tredjeplass i Rally Tyrkia. Fra før av har de to fjerdeplasser som beste prestasjon.

- Største noensinne

Med tredjeplassen nå passerte de Henning Solbergs lillebror Petter i VM-sammendraget.

Gleden i bilen var enorm da de skjønte hvilken plassering de ville få.

- Vi var to tøffe gutter som satt i bilen og gråt noen gledestårer da, innrømmer Menkerud.

- Innen medaljer har jeg aldri opplevd noe liknende, det er det største vi har vært med på noensinne, sier han.

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Trafikkproblemer i Hunndalen

  I rundkjøringa mellom Fagernesveien og Raufossveien i Hunndalen, vest for Gjøvik, har det vært et trafikkuhell. I tillegg har et vogntog fått motorstopp. Dermed er det en del trafikale problemer i området, melder politiet. Bilberger er på veg.

 • Overvåkingskameraer tillatt

  Ringsaker Almenning har fått medhold fra Datatilsynet i at det er lov til å ha overvåkingskameraer i inn- og utkjøring i Natrudstilen, skriver Ringsaker Blad. Begrunnelsen er hærverk på bomkasser og å forebygge innbrudd i hus og hytter.

 • Skal levere våpenskap

  Raufoss Engineering har økt sin omsetning fra 10 til 16 millioner kroner i løpet av ett år, og skal levere våpenskap til Forsvaret, melder Oppland Arbeiderblad. Det kan også blir leveranser til det danske og det franske forsvaret.

  Raufoss Engineering, våpenskap
  Foto: Dag Kessel / NRK