NRK Meny
Normal

Cato gråt av glede

Karleser Cato Menkerud og Henning Solberg gråt av glede da de søndag havna på seierspallen i rally-VM, for første gang i karrieren.

Henning Solberg og Cato Menkerud
Foto: Team Expert/ScanPix / SCANPIX

 

Det ble en stor dag for kartleser Cato Menkerud fra Lillehammer på siste dag av Rally-Tyrkia. Men veien til pallen var ikke enkel.

Mista bremsene

- På nest siste etappe røyk det et bremserør inne i bilen, så på slutten av prøvene mista vi faktisk bremsene, forteller Menkerud.

Likevel klarte duoen å komme på en veldig bra tid, og sikra seg til slutt en tredjeplass i Rally Tyrkia. Fra før av har de to fjerdeplasser som beste prestasjon.

- Største noensinne

Med tredjeplassen nå passerte de Henning Solbergs lillebror Petter i VM-sammendraget.

Gleden i bilen var enorm da de skjønte hvilken plassering de ville få.

- Vi var to tøffe gutter som satt i bilen og gråt noen gledestårer da, innrømmer Menkerud.

- Innen medaljer har jeg aldri opplevd noe liknende, det er det største vi har vært med på noensinne, sier han.

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Seksuell trakassering i innlandet

  7 prosent av kvinnelige politikere fra Hedmark sier at de er blitt utsatt for seksuell trakassering de siste tre årene, mens tallet er 5 prosent for Oppland, viser tall fra NorgesBarometeret.

  Seksuell trakassering
  Foto: Illustrasjonsfoto: Birte Njøsen Horne / NRK
 • NSB-kritikk på grunn av fulle tog

  Passasjerer kritiserer NSB etter at 1507-toget Lillehammer-Oslo var stappfullt fordi fem av ti vogner måtte settes inn på en annen strekning med driftsproblemer. Pressetalsperson Åge-Christoffer Lundeby i NSB erkjenner at de burde satt inn busser.

 • Fire domfelt etter tjuveri i Skåbu

  Tre av de fire rumenerne som ble pågrepet med tjuvgods i Skåbu i november, er dømt til fengsel i ti måneder. Den siste og yngste av dem idømmes ni måneders fengsel. Det skriver Dølen(abonnement). Alle fire får 50 dager i varetekt trukket fra dommen.