NRK Meny
Normal

Cato gråt av glede

Karleser Cato Menkerud og Henning Solberg gråt av glede da de søndag havna på seierspallen i rally-VM, for første gang i karrieren.

Henning Solberg og Cato Menkerud
Foto: Team Expert/ScanPix / SCANPIX

 

Det ble en stor dag for kartleser Cato Menkerud fra Lillehammer på siste dag av Rally-Tyrkia. Men veien til pallen var ikke enkel.

Mista bremsene

- På nest siste etappe røyk det et bremserør inne i bilen, så på slutten av prøvene mista vi faktisk bremsene, forteller Menkerud.

Likevel klarte duoen å komme på en veldig bra tid, og sikra seg til slutt en tredjeplass i Rally Tyrkia. Fra før av har de to fjerdeplasser som beste prestasjon.

- Største noensinne

Med tredjeplassen nå passerte de Henning Solbergs lillebror Petter i VM-sammendraget.

Gleden i bilen var enorm da de skjønte hvilken plassering de ville få.

- Vi var to tøffe gutter som satt i bilen og gråt noen gledestårer da, innrømmer Menkerud.

- Innen medaljer har jeg aldri opplevd noe liknende, det er det største vi har vært med på noensinne, sier han.

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Asylmottak legges ned

    Norsk Folkehjelps asylmottak på Kongsvinger legges ned 30. juni. Mottaket har blitt drevet siden 1990-tallet av Norsk Folkehjelp. De mener at UDI's vedtak er i strid med signaler om å opprettholde mottaksstrukturen.

  • Listhaug utsatt for heksejakt

    Leder i Hedmark og Oppland høyre, Lise Berger Svenkerud, mener avgåtte justisminister Sylvi Listhaug har blitt utsatt for en heksejakt. På sin facebookside skriver Høyre-lederen hun er glad for at Sylvi Listhaug lover at hun ikke kommer til gå stille i dørene framover.

  • Listhaug går av

    Sylvi Listhaug sier hun ikke kan tillate at hennes avgang åpner for at Frp mister makt og trekker seg som justisminister, skriver hun på Facebook. Hun framholder at hun går av frivillig.