NRK Meny
Normal

Person funnet død etter husbrann i Kongsvinger

Én person er funnet omkommet i brannruinene etter at et hus brant ned på Øyermoen i Kongsvinger søndag kveld.

Øyermoen brann

UTBRENT: Bolighuset på Finnskogen er helt nedbrent og ødelagt etter brannen.

Foto: Ann Kristin Mo / NRK

Mannen i 40-årene som bodde i huset er meldt savnet. Vedkommende som ble funnet i brannruinene er ikke identifisert og vil bli obdusert.

Brant ned

Bolighuset var i full fyr søndag kveld og har brent ned i løpet av natta. E16, som går i nærheten av huset, var stengt i en periode søndag kveld etter at det ble hørt smell fra branntomta.

Nødetatene fikk melding om brannen på Øyermoen i Kongsvinger kommune litt før klokka 20 søndag. Naboer meldte om at bolighuset var overtent.

Nærmere klokka 21, mens brannvesenet drev slukking på stedet, ble det hørt smell fra huset. E16 ble da stengt en times tid, og to nabohus som ligger omtrent 100 meter unna brannstedet ble evakuert.

– Vi vet at det var ammunisjon i huset, og det kan ha forårsaket smellene, fortalte operasjonsleder Dyre Antonsen i Innlandet politidistrikt.

Ingen av brannmannskapene skal ha blitt skadd.

På Finnskogen i Hedmark står et bolighus i full fyr i kveld. Politiet vet ikke om huseieren er hjemme og har forsøkt å tak i ham uten å lykkes så langt. E16 forbi stedet var i en periode stengt etter at det ble hørt smell fra branntomta. To nabohus i nærheten er evakuert.

Får ikke kontakt med huseier

Politiet har forsøkt å komme i kontakt med huseier, men har altså ikke lykkes.

En mann i 40-åra er folkeregistrert på adressen, ifølge politiet. Naboer skal ha fortalt politiet at mannen bor alene i huset.

– Hvor huseier er, eller hva som eventuelt har skjedd med han, vites ikke. Det må politiet jobbe videre med før vi kan trekke noen konklusjoner, fortalte operasjonsleder Dyre Antonsen til NRK søndag kveld.

Brannvesen fra flere nabokommuner har vært med i slukkingsarbeidet. Huset er fullstendig utbrent.

Laster Twitter-innhold
Laster kart, vennligst vent...