NRK Meny
Normal

Bjørn ble drept i Trysil

Det var en bjørn som ble påkjørt eller skutt i Trysil for vel en uke siden. Politiet har nå fått svar på prøvene.

Bjørn
Foto: Arne Nævra / Scanpix

- Vi har fått bekreftet at blodet og håret som ble funnet stammer fra en hannbjørn, sier miljøkoordinator i Hedmark politidistrikt, Knut Normann Mælen.

- Betyr dette at det har vært en ulovlig felling av bjørn?

- Nei, en ulovlig felling trenger det ikke å være, det kan jo være en påkjørsel som ikke er meldt. Vi mangler noen detaljer foreløpig, og undersøker videre. Vi ser på alle muligheter, svarer Mælen.

Etterforsket ulovlig bjørnejakt

Forrige uke avslørte NRK at politiet etterforsker flere mulige straffbare forhold i forbindelse med funnet av restene av et dyr ved Ørsjøsetra.

På en vei i området fant politiet blod og hår, som ble sendt til DNA-analyse. Det er disse prøvene politiet nå har fått svar på.

En mann siktet

En mann i 40-åra fra Trysil ble forrige uke siktet for brudd på våpenloven og båndtvangsbestemmelsene etter at han i forrige uke slapp to løshunder mot en bjørn.

Mannen innrømmet at hundene hans loset bjørnen, og at han skjøt i lufta for å kalle hundene tilbake.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Stengte mathus

    Politiet er bekymra for at det kan ha foregått salg av narkotika på Mathuset Bakkehaugen i Brumunddal. Ifølge HA er en person tilknytta driften pågrepet og sikta for bruk og besittelse. Mattilsynet har også stengt stedet på grunn av dårlig renhold.

  • Kjørte inn i gjerde

    En bilfører er mistenkt for promillekjøring etter å ha kjørt av vegen og inn i et gjerde i Høyensalgata i Hamar. Føreren ble tatt med for blodprøve og førerkortet er beslaglagt.

  • Ulmebrann i veggen

    Politiet fikk i natt melding om en brann i et hus på Kvam. Det viste seg å være en ulmebrann mellom vedovnen og pipa. Ingen av personene som bor i huset er skadet, men man har foreløpig ikke oversikt over de materielle skadene.