NRK Meny
Normal

Bjørn ble drept i Trysil

Det var en bjørn som ble påkjørt eller skutt i Trysil for vel en uke siden. Politiet har nå fått svar på prøvene.

Bjørn
Foto: Arne Nævra / Scanpix

- Vi har fått bekreftet at blodet og håret som ble funnet stammer fra en hannbjørn, sier miljøkoordinator i Hedmark politidistrikt, Knut Normann Mælen.

- Betyr dette at det har vært en ulovlig felling av bjørn?

- Nei, en ulovlig felling trenger det ikke å være, det kan jo være en påkjørsel som ikke er meldt. Vi mangler noen detaljer foreløpig, og undersøker videre. Vi ser på alle muligheter, svarer Mælen.

Etterforsket ulovlig bjørnejakt

Forrige uke avslørte NRK at politiet etterforsker flere mulige straffbare forhold i forbindelse med funnet av restene av et dyr ved Ørsjøsetra.

På en vei i området fant politiet blod og hår, som ble sendt til DNA-analyse. Det er disse prøvene politiet nå har fått svar på.

En mann siktet

En mann i 40-åra fra Trysil ble forrige uke siktet for brudd på våpenloven og båndtvangsbestemmelsene etter at han i forrige uke slapp to løshunder mot en bjørn.

Mannen innrømmet at hundene hans loset bjørnen, og at han skjøt i lufta for å kalle hundene tilbake.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Reiselivspris til Trysil

    Destinasjon Trysil og Trysil Bike Arena har vunnet reiselivsprisen for 2017. Destinasjonen får prisen for sykkelsatsingen i Trysilfjellet som er bygd opp over tre år. Juryen skrev blant annet i sin begrunnelse at anlegget er unikt i Skandinavia og gir en tilrettelagt opplevelse for hele familien.

  • Ingen omkamp om bompenger

    Løten Frp fikk ikke med seg de andre partiene i kommunestyret i Løten i går kveld da de ville ha en omkamp om bompenger på riksveg 3/25. Samferdeslsministeren har uttalt at det er opp til politikerne lokalt om de vil redusere eller fjerne taksten etter at bevilgningene er økt. Flertallet i kommunestyret står på Stortingets vedtak om bompenger også på sidevegene.

  • Rekordmange fullfører i Hedmark

    85 prosent av elevene fullførte videregående opplæring i Hedmark i forrige skoleår. Dette er det høyeste tallet som noensinne er målt for den videregående skolen i Hedmark. Det melder HA. Hedmark er nå blitt et foregangsfylke innen utdanning, sier professor Thomas Nordahl ved Høgskolen i Innlandet.