NRK Meny
Normal

Bjørn ble drept i Trysil

Det var en bjørn som ble påkjørt eller skutt i Trysil for vel en uke siden. Politiet har nå fått svar på prøvene.

Bjørn
Foto: Arne Nævra / Scanpix

- Vi har fått bekreftet at blodet og håret som ble funnet stammer fra en hannbjørn, sier miljøkoordinator i Hedmark politidistrikt, Knut Normann Mælen.

- Betyr dette at det har vært en ulovlig felling av bjørn?

- Nei, en ulovlig felling trenger det ikke å være, det kan jo være en påkjørsel som ikke er meldt. Vi mangler noen detaljer foreløpig, og undersøker videre. Vi ser på alle muligheter, svarer Mælen.

Etterforsket ulovlig bjørnejakt

Forrige uke avslørte NRK at politiet etterforsker flere mulige straffbare forhold i forbindelse med funnet av restene av et dyr ved Ørsjøsetra.

På en vei i området fant politiet blod og hår, som ble sendt til DNA-analyse. Det er disse prøvene politiet nå har fått svar på.

En mann siktet

En mann i 40-åra fra Trysil ble forrige uke siktet for brudd på våpenloven og båndtvangsbestemmelsene etter at han i forrige uke slapp to løshunder mot en bjørn.

Mannen innrømmet at hundene hans loset bjørnen, og at han skjøt i lufta for å kalle hundene tilbake.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Mor og far feirer OL-gull

  Det ble gull i laghopp i PyeongChang i dag. Lillehammer gutten Robert Johansson var ankermann på det norske gullaget. Hjemme hos mor Helga og far Gorm Johansson på Vingnes i Lillehammer var det vill jubel.

  Gorm og Helga Johansson
  Foto: ALEXANDER NORDBY / NRK
 • Skyldig i forsettlig drap


  I ankesaken mot mannen som ble dømt for drapet på Egil Tostrup Bråten fra Våler (bildet), har juryen i Borgarting lagmannsrett kjent han skyldig i forsettlig drap og forsøk på grovt ran. Straffeutmålingen blir klar senere.

  Tostrup Bråten, åsted
  Foto: POLITIET/RUNA VICTORIA ENGEN / NRK
 • Lastebilvelt - Dovrebanen er stengt

  Ingen ble skadd da en lastebil veltet i Jernbanegata i Stange litt før klokka 10.00 i formiddag.Bane Nor melder at Dovrebanen er sperret mellom Stange og Tangen etter lastebilvelten. For biltrafikken er det lokal omkøring.