NRK Meny
Normal

Smugler tatt etter dramatisk biljakt

En polsk sjåfør ga gass og stakk av da tollere forsøkte å stoppe ham ved Tolga i forrige uke. Tollerne måtte løpe unna for å unngå å bli truffet av bilen.

Smuglevarer

Bilen som den polske sjåføren kjørte var fullastet med øl, sprit og sigaretter. Til sammen utgjør beslaget unndratte avgifter for 319 000 kroner.

Foto: Tollvesenet

Det ble en dramatisk dag for tollerne fra Vauldalen tollsted i Sør-Trøndelag da de oppdaget en tungt lastet Ford Transit på riksvei 26 mellom Sømådalen og Drevsjø i forrige uke.

Ga gass

Tollerne sjekket bilens registreringsnummer og fant ut at de norske skiltene ikke stemte overens med bilen, dermed valgte de å følge etter den i retning mot Tolga.

Her hadde en annen tollpatrulje stilt seg opp for å stoppe den.

– Da sjåføren oppdaget oss, ga han bare gass og veivet med armene sånn at vi bare måtte hoppe ut i grøfta. Vi er forberedt på at sånt kan skje, så helt overrasket blir vi ikke. Men det kan bli en farlig situasjon, så vi må ha veldig fokus på situasjonen og det som skjer, sier kontorsjef for Vauldalen tollsted, Unni Tronsmed.

Ingen av tollerne ble skadet.

Full av smuglervarer

Tollerne kontaktet politiet som tok opp jakta på smugleren. På Tynset fikk de stoppet bilen, og pågrep den polske statsborgeren i 30-årene.

Bilen var fylt til randen med 3480 liter øl, 20 000 sigaretter og 141 liter brennevin. Tollbeslaget utgjør 319 000 kroner i unndratte avgifter til statskassa.

– Dette er et ganske stort beslag.

I tillegg til drikkevarer og sigaretter så fant tollerne de originale belgiske skiltene i bilen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Drapssiktet fortsatt hos helsevesenet

  Kvinnen som er siktet for drapsforsøk i Kongsvinger er fortsatt hos helsevesenet, skriver Glåmdalen. Det er to uker siden en Kongsvinger-kvinne uten forvarsel ble lagt i bakken og påført flere knivstikk på overkroppen. Politiet venter svar på prøver.

 • Tett vinterferietrafikk hjemover

  Statens vegvesen melder om tett trafikk på Østlandet etter slutten på vinterferien.Det begynner å tette seg rundt Elverum og Lillehammer( bildet) og det stor trafikk fra Valdres ned mot Hønefoss. Så langt er det ikke meldt om noen hendelser.

  TETT TRAFIKK; tett trafikk hjem fra vinterferie på E6 ved Lillehammer søndag 25.2
  Foto: Webcamera Statens Vegvesen
 • Ingen skadd i kollisjon

  Ingen ble skadd, da to biler kolliderte på E6 på Vinstra søndag ettermiddag. En kom ut fra busslomme og kolliderte med sørgående bil. Det er mistanke om at fører av bilen som kjørte ut fra busslomme var ruset. Det blir tatt blodprøve av sjåføren.