NRK Meny
Normal

Ap-Rune gjorde reint bord igjen

Arbeiderpartiet, med Rune Øygard i spissen, gjorde nok en gang et knallvalg i Vågå med 58 prosent av stemmene.

Rune Øygard

Ordfører i Vågå, Rune Øygard, går etter årets valg inn i sin femte periode. Med 58 prosent er Ap en soleklar vinner i kommunen.

Foto: Maria Ekerholt / NRK

Det var full jubel under valgvaka til Vågå med ferske resultater på bordet. Ordfører Rune Øygard kunne stolt presentere gode tall fra årets valg.

– Vi var usikre på om vi kom til å bikke under for reint flertall. Men heldigvis har vi beholdt flertallet. Dette er ett av de beste valgresultatene vi har gjort og i denne situasjonen overgår dette all forventning, sier Øygard.

Bygdelista inn

Øygard presenterte også talla for de andre partiene, og Bygdalista i Vågå gjorde også et godt valg i år.

– Bygdelista, som forøvrig har drevet en god valgkamp og satt lokalsamfunnet på en kreativ dagsorden, fikk 18,7 prosent. Sp 14,1, Sv 6,3. Dermed blir alle godt representert i kommunestyret, sier han.

Leder for Bygdalista, Ivar Valdvik, var svært tilfreds med resultatet.

– Bygdalista har gjort ett av sine beste valg siden den ble etablert for 30 år siden. Jeg hadde håpa på fire mandater og nå ser det ut som vi kanskje får inn fem. Ap går tilbake, og det er vi fornøyd med, sier han.

Dere håpet jo på å knekke enevelde til Ap i Vågå, hvordan synes du det har gått?

– Jeg er helt tilfreds. Vi oppnådde 18,7 prosent og hadde håpa på noe mellom 15 og 20. Så er vi fornøyd med at Ap har en framgang de fleste steder, mens her går de tilbake, sier Valdvik.

FrP nådde ikke fram

For FrP ble valget derimot labert, og de ble en soleklar taper. De fikk 2,4 prosent og nådde dermed ikke fram denne gangen i Vågå.

– Jeg er rimelig skuffa, men fornøyd med å se at Ap går mest tilbake.

Det sier leder og 1. kandidat for FrP i Vågå, Line Aabakken. Partiet hadde håpa å få inn fire representanter, i steden fikk de ingen.

– Nei, det ble ingen. Men nå vil jo vi stille som "vaktbikkje". Vi har fått en god seier med at vi i det hele tatt har klart å stille liste. Så får vi håpe at velgerene vil sette mer pris på det, sier Aabakken.

For Rune Øygard betyr dette at han beholder sin enestående posisjon i Vågå og går inn i sin femte periode som ordfører. Forøvrig hans fjerde periode med reint flertall.

I år har 16-åringene i Vågå fått lov å stemme, og de hadde en valgdeltagelse på 71 prosent.