Hopp til innhold

Her koker de 4000 liter potetsuppe

Det må over 700 frivillige til for å arrange ski-NM på Lynga i Gran. Bygdekvinnene sørger for at ingen av dem går sultne.

Medlemmer fra Gran og Brandbu bygdekvinnelag lager 4000 liter suppe i løpet av NM. Skipresidenten setter stor pris på frivilligheten.

SUPPEPRODUKSJON: Medlemmer fra Gran og Brandbu bygdekvinnelag lager 4000 liter suppe i løpet av NM.

Ski-NM har inntatt Lygna. Mens utøverne gjør sitt i løypene, jobber de frivillige på spreng utenfor. På Moen skole har bygdekvinnelagene fra Gran og Brandbu tatt over skolekjøkkenet for å lage næringsrik kost, nemlig potetsuppe.

Frivillig

FRIVILLIG: Anne Marie Hvattum stiller opp som frivillig under NM.

Foto: Arvid Torsgard / NRK

– Vi ble spurt om å hjelpe til under NM og da sa vi ja med en gang, vi. For vi er ja-damer, sier Anne Marie Hvattum fra Østre Gran bygdekvinnelag.

– Her stiller alle opp

Skipresident Erik Røste setter stor pris på de friviliige og mener det er en fordel å legge mesterskap på steder som Lygna, der frivilligehten er stor.

– Det er fantastisk. Det viser engasjementet og at hele bygda er med. Det er det som er så fint med å legge NM på et sted som dette. Her stiller alle opp.

Populær suppe

I potetregionen Hadeland gir det viktigste råstoffet i suppa seg selv.

– Vi har blandet kerrs pink og asterix, men alle typer poteter går i potetsuppe, forklarer Hvattum.

Totalt produseres det 4000 liter suppe som skal mette både deltakere og publikum.

Produksjon

POTETSUPPE: Det går med 4000 liter suppe under NM.

Foto: Arvid Torsgard / NRK

Flere saker fra Innlandet