Ski-NM har inntatt Lygna. Mens utøverne gjør sitt i løypene, jobber de frivillige på spreng utenfor. På Moen skole har bygdekvinnelagene fra Gran og Brandbu tatt over skolekjøkkenet for å lage næringsrik kost, nemlig potetsuppe.
– Vi ble spurt om å hjelpe til under NM og da sa vi ja med en gang, vi. For vi er ja-damer, sier Anne Marie Hvattum fra Østre Gran bygdekvinnelag.
– Her stiller alle opp
Skipresident Erik Røste setter stor pris på de friviliige og mener det er en fordel å legge mesterskap på steder som Lygna, der frivilligehten er stor.
– Det er fantastisk. Det viser engasjementet og at hele bygda er med. Det er det som er så fint med å legge NM på et sted som dette. Her stiller alle opp.
Populær suppe
I potetregionen Hadeland gir det viktigste råstoffet i suppa seg selv.
– Vi har blandet kerrs pink og asterix, men alle typer poteter går i potetsuppe, forklarer Hvattum.
Totalt produseres det 4000 liter suppe som skal mette både deltakere og publikum.