NRK Meny
Normal

150 viste interesse for midtddalen

150 deltok på PR-møte i Oslo i går for Midt-Gudbrandsdalen. Hensikten er å øke folketallet i regionen.

- Jeg er sikker på at dere vil lykkes, slik dere har lykkes med å lokke nederlendere til Midt-Gudbrandsdalen.

Det sa Torstein Rudihagen, stortingsrepresentant fra Sør-Fron.

De tre kommunene har brukt tilsammen 150 000 kroner på møtet i Oslo, der hensikten er å trekke til seg flere innbyggere.

Aktiv markedsføring

Astrid Vadet fra Nord-Fron kommune har jobbet i flere måneder med prosjektet og sier at markedsføringen i forkant har vært ganske omfattende.

- Vi har hatt god støtte fra Gudbrandsdal Energi. De har sendt ut informasjon til 8000 kunder i Oslo. Sjøl har vi sendt invitasjoner til hytteeiere i regionen og utflyttede døler, sier Vadet.

Solide døler

Prosjektleder Tone Nygård fra datafirmaet IQ på Vinstra sa under møtet at suksessen de har opplevd nettopp har vært mulig fordi de etablerte seg utenfor et pressområde.

- Den eneste grunnen til at vi er supersolide er at vi er etablert i Gudbrandsdalen. Kommunene støttet oss og vi hadde en god dialog med banken, sier Nygård.

Lars Harsheim forklarte hvorfor han som Oslo-gutt hadde falt for Ringebu og bosatt seg der.

Slipper høye boutgifter

Ordfører Aksel Eng i Sør-Fron svarte på spørsmål fra ungdommer som ønsker å flytte ut fra Oslo for å slippe unna høye boligpriser.

- Jeg snakket med to unge damer. Den ene utdanner seg til jordmor, og den andre vil bli veterinær. Høyt kvalifisert personell er det ikke mange jobber til nå, men jeg tror vi kommer dit raskt, sier Eng.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Slåssing flere steder

    Politiet avsluttet en ungdomsfest i Løten på grunn av slåssing like før midnatt lørdag. På Hamar ble en mann bortvist fra et utested etter en slåsskamp. Også i Kongsvinger var det knuffing i løpet av natten.