NRK Meny
Normal

- Svekker rettssikkerheten

Automatisk gjennomsnittsmåling av farten til bilister møter kritikk. I dag starter slik måling på E6 gjennom Dovreskogen.

Gjennomsnittsmåler på E18
Foto: Geir Åge Jensen / NRK

De første gjennomsnittsmålerne på E18 i Telemark ble utsatt for sabotasje med en gang de ble satt opp.

Les: Gjennomsnittsmålingen er her

Les: Hærverk på gjennomsnittsmålerne

Ikke bare blant råkjørerne har sterke følelser blitt satt i sving, men også de som mener vi nærmer oss et overvåkningssamfunn reagerer.

- Jeg er betenkt til å sette all lit til mekanisk overvåking, jeg er redd det går utover rettsikkerheten, sier Håkon Glomsaker. som er direktør for samfunnskontakt i Norges Automobilforbund.

Les: - Saboterer trafikksikkerhetstiltak

- Bildene vil bli slettet

Trafikksjef i Vegvesnet Region Øst Bjørn Skoglund understreker at bildene av alle de som holder fartsgrensen blir slettet umiddelbart etter at de har passert begge fotoboksene.

- Datatilsynet har godkjent ordningen.

Datatilsynet skal også passe på at alle bilder av lovlydige trafikanter blir sletta umiddelbart.

Starter i dag

Målingen på Dovreskogen er den andre veistrekningen som blir utrustet på denne måten, men den første som kan måle farten til biler i begge retninger.

Langtransportsjåfør John Nordli, som ofte kjører langs E6, er

- Jeg synes ikke så veldig mye om denne målingen. Det er fare for at bilistene nå vil ligge under fartsgrensen i frykt for å bli tatt for råkjøring, sier Nordli.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Niendeplass for Johansson

    Hopperen Robert Johansson fra Søre Ål endte på niendeplass under dagens verdenscuprenn i Engelberg. Johansson lå på andreplass etter første omgang etter et sterkt hopp, men klarte ikke helt å følge opp i den andre omgangen.

    Robert Johansson
    Foto: Ole Martin Sponberg / NRK
  • Langt hopp av Lundby

    Maren Lundby fra Kolbukameratene er i storform. Under første omgang av laghoppingen fra Hinterzarten hoppet Lundby 109 meter, lengst av samtlige hoppere. Det norske laget ligger på sjuendeplass etter første omgang. Japan leder foran Tyskland.