NRK Meny
Normal

- Ligger foran 1-0

Torstein Lerhol er klar for sin første skoledebatt og vil kjempe for politikken i Vang i Valdres. Handikapet tror han vil hjelpe til.

Torstein Lerhol
Foto: Arne Sørenes/Kjell-Einar Kana / NRK

Unggutten, som er nestleder for Senter-Ungdommen i Oppland, innrømmer at han får noen rare blikk når han kommer kjørende inn i rullestolen sin. 21-åringen lider av en muskelsykdom og har alltid sittet i rullestol, men han føler ikke at sykdommen setter han tilbake som politiker.

Se Østnytt-innslag om Torstein Lerhol

- Egentlig tror jeg at jeg leder 1-0, fordi folk har lave forventninger til meg, så når jeg åpner kjeften så tror jeg de blir litt overraska over at jeg kan prate.

Drømmer om å gjøre det stort

- Man har jo drømmer. Drømmen er jo rikspolitisk karrier, men det får vi se.

Hvis Senterpartiet gjør det så godt som forventet i Vang, kommer Torstein inn i kommunestyret. Den engasjerte politikeren tror han kan påvirke kommunepolitikken i hjembygda.

Ikke mist vil han da kunne bidra til å senke gjennomsnittalderen med 20 prosent.

Vil kjempe for det lokale

I tillegg til skole og samferdsel, er Torstein opptatt av helsetilbudet i kommunen. Lerhol har sett helsetjenesten fra en side de færreste på hans alder har.

I denne omgang er det lokalpolitikken i Vang han vil forandre. Men på sikt drømmer Torstein om å komme seg inn på Stortinget og kjempe for de virkelig store sakene.