NRK Meny
Normal

– Det kan bli både knall og fall

Det frykter Håvard Bøkko når han søndag tar på seg hjelm og beskyttelsesutstyr i Vikingskipet i Hamar for å gå fellesstart for aller første gang.

Created by InfoDispatcher

Håvard Bøkko er spent foran fellesstarten i helga.

– Nå bruker vi både hjelm og beskyttelse på hender, ankler og hals, for vi vil jo unngå alvorlige skader. I innspurten går det i 60 kilometer i timen, og det blir ofte litt knuffing og kamp om plassene, understreker Håvard Bøkko.

20-30 løpere samtidig

Fellesstart er en nyskapning i skøyteidretten, som aldri har vært prøvd på norsk is før. Men etter de ordinære løpene i helgas verdenscup i Vikingskipet i Hamar, blir det søndag fellesstart med hele verdenseliten på plass. Det betyr at så mye som 20-30 løpere starter samtidig.

– Jeg har aldri gått fellesstart før, og er spent, for jeg har både hørt og sett at det er mye kaos. Knall og fall er det alltid, og det har vært mye av det hittil i år, sier Bøkko, og innrømmer at han foretrekker vanlig parløp.

– Men jeg tror det kan bli gøy, og fellesstart kan jo trekke til seg flere løpere. Både rulleskøyteløpere og kortbaneløpere ser ut til å gjøre det bra, sier han.

Knall og fall hører med

Frida van Megen

Frida van Megen tror det kan bli veldig gøy med fellesstart i Vikingskipet.

Foto: Halvor Mykleby / NRK

Frida van Megen skal gå i kvinneklassen, og har såvidt prøvd øvelsen før.

– Men det var i junior-vm, men da falt jeg etter to runder, ler hun.

– Jeg tror dette blir veldig gøy, og gleder meg til å prøve.

– Men kan det ikke bli skummelt?

– Det kan det nok bli, men knall og fall hører med, synes hun.

Håvard Bøkko har plukket ut et eget par skøyter til fellesstarten.

– Skøytene kan lett bli skadet. Derfor har jeg plukket fram et eget stål, som jeg ikke er så redd for, til dette løpet, forklarer han.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Brøytebil og lastebiler kolliderte

    Det har vært et trafikkuhell mellom en brøytebil og to lastebiler på Riksvei 3, Hanestadkrysset. Det er ingen personskader. Nødetatene er på vei til stedet. Veien er åpen, melder politiet.

  • Trafikkulykke på Dokka

    En person skal sitte fastklemt etter trafikkulykke ved Dokka brannstasjon.

    Laster Twitter-innhold