A-, B- og C-lista for NRK P1 uke 1

Vidar Busk er fortsatt med på NRK P1s B-liste med låten Bang The Drum fra hans siste CD. Foto: Per Ole HagenMed fire nykommere, hvorav to norske går vi inn i 2004 med en fortsatt svært høy norskandel på NRK P1s lister. På A-lista er Dido og Sigvart Dagsland nykommere med henholdsvis Life For Rent og Stillheten Ittepå. B-lista har en nykommer denne uka, Josh Groban med My Confession. På C-lista er det også kun en nykommer, norske Maria Steen med Verkar så enkelt. Norskandelen er på 75%, mens kvinneandelen er 46%.

A-, B- og C-lista for NRK P1 uke 52

Karen Jo Fields er en av de kvinnelige norske utøverne som har hatt størst kritikersuksess i 2003. Foto: Per Ole HagenFortsatt har P1s spillelister en skyhøy norskandel. 2003 har vært det året hvor flest norske låter har vært på listene. Så har det også blitt gitt ut svært mye god musikk i år, selv om vi ikke har fått de store gigantselgerne. Det er to nye låter på listene denne uka. På A-lista er Silje Nergaard ny med You Send me Flowers fra hennes siste CD. C-lista har Sting i duett med Mary J Blige som nykommer med låten Whenever I Say Your Name. Norskandelen alle listene sett under ett er 75%, mens kvinneandelen er 43%.

A-, B- og C-lista for NRK P1 uke 51

Silje Nergaard har hatt stor suksess med sin siste CD og ligger fortsatt på P1s A-liste med I Don't Want To See You Cry. Foto: PromoPlateåret 2003 har vært svært bra for norske artister, og kvaliteten kan virke å ha værrt høyere enn noen gang. Spesielt er det hyggelig at så mange kvinnelige artister har gjort det bra, både som låtskrivere og sanngere. På listene for uke 51 ligger 12 kvinnelige artister, og 10 av disse er norske. Eneste nykommer denne uka er 18-årige Christine Gundbrandsen fra Bergen med The Far End på B-lista. Norskprosenten er rekordhøye 79%.

A-, B- og C-lista for NRK P1 uke 50

LIllebjørn Nilsen er med på A-lista med Vidar Sandbecks Blådansen fra CD-en Gull i fra grønne skoger.Med 75% norske utøvere på listene, er denne ukas liste en helt klar årsbeste, og også den ukelista med desidert størst norskprosent så lenge P1s lister har eksistert. Nykommere denne uka er Anne HVidsten med Need To Know på A-lista, Al Green med Rainin' In My heart på B-lista og Øystein Wingaard Wolf med Bli min på C-lista. I tillegg til en høy norskandel, er også kvinneandelen fortsatt høy, denne uka 39%.

A-, B- og C-lista for NRK P1 uke 49

Silje Nergaard ligger fortsatt på P1s A-liste med låten I Don't Want To See You Cry. Foto: Per Ole Hagen"Denne uka er det fem nykommere på listene, tre norske, en svensk og en amerikansk. På B-lista er Bo Kasper ny med Dansa på min grav, Christian Ingebrigtsen med Take Back yesterday og Emme fra Bergen med Alive. På C-lista er norske Lorenzo nye med Emotional Trade, pluss Alicia Keys med You Don't Know My Name. Norskandelen er på 68%, mens kvinneandelen er 39%.

A-, B- og C-lista for NRK P1 uke 48

Sissel Kyrkjebø synger stadig like vakkert, og nå også i duett med svenske Peter Jöback.Tilsammen fem nykommere på spillelistene denne uka, fordelt med tre på A og én på hver av B- og C-lista. På A-lista er Jan Werner Danielsen ny med Tomorrow, mens Sissel Kyrkjebø er ny i duett med svenske Peter Jöback. Morten Abel har fire melodier fra sin siste CD med som album, dvs. at disse fire låtene spilles tilsammen like mye som én av de andre A-låtene. På B-lista er Lene Marlin ny med Another Day, andre singel fra hennes siste album. C-lista har også én nykommer, Heidi Marie Westrheim med låten Rings. Norskandelen er rekordhøye 71 prosent, mens kvinneandelen er 50 prosent.

A-, B- og C-lista for NRK P1 uke 47

Briskeby får mye pes i pressen, men er fortsatt med på NRK P1s B-liste med låten Hallelujah.Denne uka var det lite av de nye platene som falt i smak hos NRK P1s musikkprodusenter. Beady Belle var eneste artist som slapp igjennom nåløyet med låten When My Anger Starts To Cry. Denne er eneste nykommer på C-lista. På B-lista er det en endring ved at Katthult ykker opp fra C-lista med låten Vanity og derved dytter ut Ronan Keating. PÅ A-lista er det ingen endringer denne uka. Norskandelen er på 64%, kvinneandelen på 46%.

A-, B- og C-lista for NRK P1 uke 46

Karin Park har suksess med debut CD-en sin, og Lucy's Heart ligger fortsatt på P1s B-liste. Foto: Per Ole Hagen, NRK.Denne uka er det fire nykommere på NRK P1s spillelister. Alle fire er norske. På A-lista er Karen Jo Fields eneste nykommer med Let's Talk About Love. B-lista har to, gruppa Mohr med låten 25 og det nye Bergens-talentet Julian Berntzen med Waffy Town. På C-lista er William Hut, han også fra Bergen, eneste nykommer med It's A Breeze. Norskandelen er denne uka 60%, mens kvinneandelen er på 46%.

A-, B- og C-lista for NRK P1 uke 45

Vidar Busk kommer med ny plate snart, og første singel, Bang The Drum, lover bra. Foto: Per Ole HagenDenne uka er det fem nye plater på NRK P1s lister. På A-lista er det et album og en singel. Tom Lund har hatt idé og gjennomføring av Vidar Sandbeck-hyllesten Gull i fra grønne skoger, og fire av låtene fra albumet kom med på lista. Michael Jackson gir ut samle-CD med en ny låt, og One More Chance er Jacko i gammelt slag. På B-lista er Vidar Busk ny med Bang The Drum som er første singel fra hans kommende album. C-lista har to nykommere, Lisa Miskovsky med Lady Stardust og norske Katthult med Vanity. Norskandelen er 57%, mens kvinneandelen er 46%.