Hopp til innhold

Rotenon i Leirelva og Storvannet

Miljøverndepartementet har i dag gitt klarsignal til bruk av rotenon i Leirelva og Storvannet på Helgeland.

Rotenonlykke i lakseelver

Røssåga rotenonbehandles. Arkivfoto: NRK.Lovende utsikter for laksestammen i Ranaelva og Røssåga, to år etter at vassdragene ble rotenonbehandlet.

Vil rotenonbehandle Leirelva

De ansvarlige for rotenonbehandlingen av Ranavassdragene vil behandle også Leirelva i Leirfjorden så fort som mulig.

Lakseparasitten ikke uventet

- Det er ikke overraskende at lakseparasitten gyrodactylus salaris er oppdaget i Leirelva i Leirfjord. Det sier Ivar Hellesnes i Mattilsynet.

Lakseparasitt i Leirelva

Lakseparasitten Gyrodactylus Salaris er påvist i Leirelva i Leirfjord kommune. Veterinærinstituttet har påvist parasitten på tre av 31 lakseunger.

Rotenon-aksjon i Rana

60 personer deltar denne uken i en storstilt aksjon for å rotenon-behandle en rekke vassdrag, elver og bekker i Rana. Med dette håper man at alle elvene langs Ranafjorden skal bli fri for lakseparasitt.

Parasitten tilbake i Halsanelva

Lakseparasitten gyrodactylus salaris er tilbake i Halsanelva i Vefsn. Tyvfiske kan være årsaken, sier Tore Vatne ved fylkesmannens miljøvernavdeling.

Nye tiltak mot gyrosmitte

Statens vegvesen vil nå gjøre sitt for å unngå smitte av lakseparasitter til nye vassdrag. De ber nå alle sine entreprenører å forsikre seg om at de ikke henter vann til for eksempel skiltvask i infiserte vassdrag.

Dykkere skal plukke fisk

Fylkesmannens miljøvernavdeling har nå satt inn dykkere for plukke opp død fisk i Ranaelva etter rotenonbehandlingen i forrige uke.