Julegløgg Denne heimelaga gløggen vil sette deg i skikkeleg julestemning. Lukta som breier seg i heile huset er berre fantastisk.
Potetkake No skal du vite korleis du på ein enkel måte kan lage potetkake. Ein treng ikkje alltid koke og male potetene, men rett og slett bruke ferdigkjøpt potetmos.
Konfektkake Viss du likar Maryland Cockies vil desse kakene garantert falle i smak. Dei er sprø og smakar godt av nøtter og sjokolade.
Grava hjort Grava hjort er god mat både no før jul og på bordet i sjølve jula. Kjøkkensjef John Ove Grov føreslår at vi serverer kjøtet ved sidan av ein god salat og ein potetsalat. Her skal du få oppskrifta både på hjortekjøtet og tilbehøret.
Lammerull Arne Johan Vereide lagar og god lammerull til jul, men han deler gjerne oppskrifta si med andre. No skal du få den.
Honningmarinert juleskinke I Sverige er lange tradisjonar for å laga skinke til jul, men etter kvart er dette og blitt meir og meir vanleg i Norge. Skinka kan brukast både kald og varm til frukost, lunsj og middag, og her skal du få ei enkel oppskrift.
Sylteflesk Foto: Harald KolsethSylteflesk er nydeleg pålegg på fruksotbordet i jula, og Arne Johan Vereide ved Vereide Kjøt i Gloppen meiner det bør skjærast i tjukke gode skiver. Her er oppskifta.
Ein smak av jul I serien vår " Ein smak av jul" kan du få oppskrifter på julemat, kaker og dessertar som er med på å skape skikkeleg julestemning.