Toro
Foto: Johansen, Carina / NTB Scanpix

Molde: Norges beste kan bli enda bedre

Eliteserieguiden 2015: Molde har mistet to spisser som stod for totalt 20 mål i fjor, og nå er erstatteren ute med skade. Likevel ser de skarpere ut enn noen gang.

Laster innhold, vennligst vent..

Analysen

v/Karl-Petter Løken

Keeper: Molde har Norges nummer én mellom stengene. Nyland er veldig sterk i feltet og god på streken. Han er også dyktig til å distribuere ballen. Forsvinner trolig til utlandet til sommeren hvis han leverer på landslaget.

Forsvar: Molde-forsvaret slapp bare inn 24 mål i fjor – og de er minst like dyktige til å sette i gang angrep. Forren gir laget gode angrepsmuligheter ved å være flink til å variere i oppspillsfasen. De har landslagsbacker på begge sidene, og spesielt Linnes har veldig stor fart. Dette er ligaens beste forsvar.

Midtbane: Harmeet Singh gikk under radaren hos de fleste i fjor, men var blant Moldes beste, og det er viktig at han fungerer på samme måte i år. Thomas Kind Bendiksen fra Tromsø er spennende. Og det er hard kamp om plassene: En av de største klubbspillerne i Norge gjennom tidene, Daniel Berg Hestad, er klar på at han ikke ønsker å slite benken (se video under).

Angrep: Ola Kamara og Mushaga Bakenga ble hentet inn som erstatning for Fredrik Gulbrandsen (langtidsskadet) og Daniel Chima Chukwu (spiller nå i Kina). Så ble Bakenga skadet. Nå blir det store spørsmålet hvordan de klarer å erstatte de 20 målene som Gulbrandsen og Chukwu sto for. Det er imidlertid ikke helt mørkt: Mohamed Elyounoussi hadde en stor sesong i fjor med hele 13 mål, og kan bli enda bedre i år.

Tippeligaen2015_LagoppstillingMolde
Foto: Marco Vaglieri / NRK

Podkast: Derfor elsker vi Molde

 : Heia Fotball elsker - Molde

Podkast: Heia Fotball-gutta fra P3 om hvorfor de elsker Molde.

Revolverintervjuet

Knut Olav Rindarøy (t.v.)
Foto: Ness, Jan KÃ¥re / NTB scanpix

Knut Olav Rindarøy

– Hvilken eliteseriespiller er verst å møte?

– Det er ingen som er veldig ekle å møte, men den beste høyrevingen jeg møter er nok Yann-Erik de Lanlay.

– Hvem er først i garderoben etter treningen?

– Daniel Berg Hestad.

– Hva er det villeste du har gjort på en fotballbane?

– Jeg er ganske snill, men jeg fikk rødt kort en gang som juniorspiller. Jeg løp etter en motspiller etter å ha blitt taklet. Til slutt sparket jeg han hardt i rumpa.

– Hvis du skulle gitt deg selv ett kallenavn, hva skulle det vært?

– Jeg har mange kallenavn, men det er kanskje "Hund" som brukes oftest. Jeg springer mye og har hund hjemme.

Tallenes tale

Tippeligaen2015_TabellplasseringMolde
Foto: Tom Gabriel Johansen / NRK
Tippeligaen2015_HvorMangeMålMolde
Foto: Tom Gabriel Johansen / NRK
Tippeligaen2015_KortMolde
Foto: Tom Gabriel Johansen / NRK

Reportasjen

MFK før årets sesong.

VIDEO: Møt Daniel Berg Hestad, en av tidenes norske klubbspillere.

Vår vurdering

Dette var eliteseriens klart beste lag i fjor. To av de tre tapene i løpet av sesongen kom etter at serien var avgjort.

Molde er storfavoritt til å vinne serien igjen, og det forventes nå at de bør ta steget ut i Europa. Seriegull i tre av de fire siste sesongene tilsier dette.

De har en tydelig spillestil, den beste troppen og økonomiske muskler som ingen av de andre klubbene kan matche. Tor Ole Skullerud gjorde laget mer gjennombruddshissig enn under Ole Gunnar Solskjær, og de kan bli enda skarpere offensivt i år.

De er svekket på topp i og med at Daniel Chima Chukwu er borte og at Fredrik Gulbrandsen og Mushaga Bakenga er langtidsskadet, men de har likevel såpass mange å ta av slik at laget kommer til å bli veldig vanskelig å slå.