NRK Meny
Normal

Ønsker et varmt gjensyn

I år skal alt være annerledes fra 22. juli i fjor for gjestene ved Sundvolden Hotel. Etter å ha stilt opp som et senter for pårørende i fjor, er hotellet klare igjen for å åpne for de berørte under søndagens markering.

åpner opp

Sundvolden Hotell gjør seg klar for å ta i mot over 300 påmeldte 22. juli.

Foto: Knut Skyllingstad / NRK

Cecilie og Tord Moe Laeskogen jobber som vertskap ved Sundvolden Hotel. For dem er det viktig å skape en god atmosfære for alle berørte, og det offisielle Norge som ønsker å komme tilbake.

De vet at denne gangen blir det en helt annen setting enn for ett år siden.

– Det er viktig at det er en helt annen stemning her nå enn det var i fjor. At de opplever at det kan være godt å være her, og at det er godt å komme tilbake, forteller det kvinnelige motstykket i vertskapet.

Nøye planlagt

Vertskap

Ekteparet Cecilie og Tord Moe Laeskogen er vertskapet ved hotellet.

Foto: Knut Skyllingstad / NRK

Sammen har de planlagt søndagens arrangement lenge, med klargjøring og vedlikehold av hotellets lokaler og fasiliteter.

De vil pynte for gjestene med gamle stauder, historiske roser, servere suppe og grillmat.

– Jeg har prøvd å tenke hvordan det skal være og hvordan jeg best mulig skal klare å hjelpe dem med å bare slappe av og kose seg når de er her. Det har jeg drevet med den siste uken, fortsetter Cecilie Moe Laeskogen.

Over 300 påmeldte

Flere har meldt seg på hotellets søndagsarrangement. Likevel var det ikke fullt så mange som hadde planer om å komme i utgangspunktet.

– Det er jo støttegruppen for pårørende som har kommet med henvendelsen om å være her. Da var det ikke så veldig mange til å begynne med, men etter hvert har det blitt over 300 som har meldt seg på, forteller Tord Moe Laeskogen.

Spesielt gjensyn

Paret tror fortsatt det vil bli spesielt å ta i mot de samme som hadde tilhold på hotellet under de dramatiske hendelsene for ett år siden. Flere ansatte har lurt på hvordan de skal ta imot gjestene, forteller vertinnen.

– Noen synes jo at det har vært litt vanskelig med hvordan vi skal oppføre oss. Jeg tror vi bare har gått for at vi må prøve å være oss selv og presentere maten på en entusiastisk måte som vi pleier, ta imot dem, se dem godt i øynene, og bare være oss selv.

pynter opp

Cecilie Moe Laeskogen pynter opp lokalet med friske hageblomster og roser.

Stort selskap

Sammen med de berørte vil også kronprinsparet, statsministeren og flere andre representanter fra regjeringen være til stede. Det blir en stor samling av mennesker, og for Tord Moe Laeskogen er det bare hyggelig;

– Vi synes det er godt at folk vil tilbake hit, og at vi kan være noe for dem. Og hvis det er slik at folk ikke har meldt seg på er ikke det noe problem. Vi har plass til alle som har lyst til å komme!