NRK Meny
Normal

Hønefossrevyen jubilerer med ønskerepriser

Hønefossrevyen jubilerer til sommeren – og lar folk bestemme en ønskereprise fra de første 15 årene.

Revyskestj Konfirmanten

"Konfirmanten" er en av de elleville sketsjene det er mulig å stemme på i februar.

"15 år og like blid", er navnet på årets Hønefossrevy. Og navnet spiller på at det er et aldri så lite jubileum for den populære revyen i år. Og for å feire åpnes det nå opp for at du kan du være med å bestemme innholdet i sommerens show.

I alle fall et nummer. For den beste sketsjen fra alle revyene skal kåres og får sin ønskereprise.

Jonas Rønning og Bror Andersen

Jonas Rønning (t.v.) og Bror Andersen har stått bak mange elleville sketsjer gjennom 15 år.

Foto: Anette Skafjeld / NRK

Komiker Jonas Rønning og regissør Bror Andersen lader opp til jubileumssesongen med å mimre litt i gamle revynummer.
I år er det 15 års jubileum. Hønefossrevyen så dagens lys i 1999, og hadde sitt aller første show sommeren 2000.

– Det er jo morsomt når folk kommer og sier "jeg har sett alle revyene – alle sju". Og når vi sier at vi har holdt på i 15, begynner de gjerne å krangle og diskutere med oss. Da er det godt vi har opptak fra tiden helt tilbake til starten, sier Bror Andersen.

Avstemning på nett

Kongen, konfirmanten, Kim Jung Il og sønnen Un – det har blitt mange karakterer gjennom 15 år. Og nå kan du få gjensyn med den sketsjen du liker aller best fra tidligere år. For ønskereprisen skal kåres gjennom en avstemming på nettet

Saken fortsetter under videoen.

Parodi på Jan Fredrik Karlsen

Jan Fredrik Karlsen er en av dem som har måttet finne seg i å bli parodiert i Hønefossrevyen. Du kan stemme den frem til ønskereprise i sommer.

– Vi tenkte at når vi skal plukke ut de beste numrene gjennom 15 år, må vi velge de numrene folk har pratet om. Nå blir disse lagt ut på nett, så kan folk stemme ved hjelp av SMS eller ved å klikke på nettet. Vi har et februarheat, et marsheat, og et aprilheat. Deretter blir det finale i mai, og det nummeret som da har fått flest stemmer, blir med i sommerens forestillinger, sier Jonas Rønning.

Stem her: Tidenes beste
Mer om Hønefossrevyen; Facebook - Hønefossrevyen

Tøft å velge

De innrømmer at det ikke har vært lett å velge hvilke nummer som skal være med i konkurransen. De er redd det skal bli for vanskelig hvis folk får for mye å velge blant.

– Vi vurderte hvor mange nummer som skulle være med i hver runde. Vi startet med å tenke fem nummer hver gang, altså 15 til sammen. Vi vurderte fire, men så kokte vi det ned til tre. Det var tøft å velge, og det er dessverre mange gode numre som ikke har kommet med i delfinalene, sier Bror.

– Noen blir nok sure, fordi de ikke har fått med favorittnummeret sitt, men da får de bare la være å stemme, flirer Jonas.

"Konfirmanten" fra revyen i 2010 sammen med "Operadamen" og en god parodi av Jan Fredrik Karlsen er sketsjene som er med i første runde.

Saken fortsetter etter videoen

Revysketsj om Operadama

Opera blir aldri det samme etter å ha hørt "Operadama" med Jonas Rønning & co.

Avgjørelse i mai

Først i mai får ildsjelene bak Hønefossrevyen vite hvilket av de gamle numrene de på nytt må starte å pugge teksten på.

– Det blir faktisk litt spennende å se hva folk vil høre på nytt, sier Bror.

Jonas Rønning synes det er vanskelig å ha en magefølelse på hva de ender opp med.

– Vi har "Høy på landet", vi har en "Brur", men akkurat nå håper jeg på "Operadama" for jeg synes det er så veldig gøy å gjøre den, sier han og ler høyt.