Hopp til innhold

Med sola kom sambaen til Drammen

Med brasilianske rytmer skal drammensere lokkes til karneval. I dag ga Union Scene en liten forsmak på hva helgas arrangement tilbyr.

Til helga arrangeres det karneval i Drammen.

Sandra Brekke Ugelstad kommer til Drammen, sammen med dansegruppa Sambaladies. Foto: Per Håkon Solberg.

– Drammen fortjener å ha en fest, med en skikkelig sommerdag midt på vinteren, sier Ricardo Sanchez.

Ricardo Sanchez

Ricardo Sanchez koser seg med sambarytmene.

Foto: Knut Brendhagen / NRK

Som produsent inviterer han drammensere til karneval lørdag den 22. februar. Med heftige rytmer, fargerike kostymer og vrikkende hofter er målet å skape sydlandsk stemning. Karneval er stort i mange land, og initiativtakerne i Drammen ønsker å gi en liten smak av det verdenskjente karnevalet i Rio de Janeiro.

– Rio de Janeiro betyr elva fra Janeiro. Vi har en nydelig elv som går rett forbi oss, nemlig Drammenselva. Rio-elvas fest kommer for alltid til å være vår tradisjon, sier Sanchez.

Det er bare andre gang karnevalet arrangeres i Drammen. Målet er at det hver vinter skal bli et så stort arrangement i elvebyen. Årets tema er Brasil.

Norges beste sambadansere

Med seg har Sanchez salsabandet Son Condela, mens Sandra Brekke Ugelstad og hennes Sambaladies skal danse til langt ut i de små timer. Ifølge produsenten er Sambaladies de beste sambadanserne i Norge.

Karnevalet i Drammen blir et forspill før verdensbegivenheten i Rio, som starter først den 28. februar.

– Vi er litt i forkant og lader opp med rytmer, trommer, energi, samba, glitter og stas. Vi skal prøve å få i gang det norske folket til å feire karneval, sier Brekke Ugelstad.

– Er nordmenn klare for det?

– Det håper jeg. Hvis ikke skal vi gjøre de klare.

Hadde ikke vært her uten kjærligheten

Kjærlighet til musikken er drivkraften. Men hadde det ikke vært for kjærligheten til det annet kjønn, hadde verken Ricardo eller hans venn Rayner Tarin Camps vært i Norge. Rayner beskrives som en stor låtskriver og trubadur. Nå har cubaneren bosatt seg på Kongsberg.

– Jeg har giftet meg og fått et lite barn. Så du kan si at jeg kom til Norge på grunn av kjærligheten, sier Camps.

Karnevalet starter for de minste allerede klokka tolv på lørdag. Utover kvelden kan den eldre garde svinge seg og riste på rumpa.

Rayner Tarin Camps synger egen sang han har skrevet selv.

Hør Rayner Tarin Camps fremføre en av låtene han har skrevet.