Målfest i Bodø

Bodø/Glimt – Strømsgodset 3-5: Det var reneste målbonansa på Aspmyra stadion da Strømsgodset kunne ta med seg de tre poengene til Drammen.

Bodø/Glimt - Strømsgodset 2015

Strømsgodsets Flamur Kastrati (t.h.) setter inn 5-3-målet under eliteseriekampen i fotball mellom Bodø/Glimt og Strømsgodset på Aspmyra stadion.

Det ble scoret åtte mål i Bodø i kveld. Fem av dem sto Strømsgodset for, og hjemmelaget måtte nøye seg med tre.

Strømsgodset nærmest sjokkåpnet med en lynkjapp scoring av Bismarck Adjei Boateng etter bare fem minutter.

Boateng snapper opp ballen i Glimt-forsvaret og skyter rett i mål. Ulrik Saltnes tar imot en lang ball inn i feltet, og vil gi den videre til Kristian Brix. Men så kommer Boateng! Lasse Staw er på ballen, men skuddet er for hardt.

Slo tilbake

Men responsen fra Glimt er kontant bare fire minutter senere.

Et hjørnespark blir slått bak i feltet, og der header Godset-forsvarer Marius Christopher Høibråten ballen tilbake i feltet. Der er Brede Mathias Moe, og dundrer ballen i mål på en volley. Høibråten ser ut som en angrepsspiller for Glimt i den situasjonen.

Etter 20 minutters spill avslutter Thomas Sørum et nydelig Godset-angrep. Adu spiller fram Gustav Wikheim, som spiller vegg med Fossum, og hele forsvaret til Glimt er ute av balanse. Wikheim spiller rett inn til Sørum sentralt, som skyter direkte fra 12 meter – rett i mål!

Åtte minutter senere lurer Boateng Jacobsen på kanten, og spiller tilbake til Øyvind Storflor, som venter utenfor boksen. Han får til akkurat det han prøver på. Storflor kurler ballen i lengste hjørne.

Eliteserien fotball menn 2015: Bodø/Glimt - Strømsgodset.

Både Bodø/Glimt og Strømsgodset var sløve i forsvarsspillet, og da var det kanskje ikke så rart målene trillet inn.

Men det stopper ikke der. Moe dribler seg inn forbi en spiller på kanten og slår inn. Først får Azemi ballen, men mister den, før Trond Olsen plukker den opp. Han er kald og spiller den videre til Pape Alioune "Badou" Ndiaye på femmeteren, som er enda roligere. Han finter et skudd og lurer ballen forbi tre Godset-forsvarere! En god scoring, men et svært passivt Godset-forsvar.

Rett før pause var Bodø/Glimt nære ved å utligne. Istedenfor rakner det fullstendig i forsvar, og Gustav Wikheim scorer sitt andre mål i omgangen.

Reaksjonsevnen til spillerne rundt Wikheim er et godt bilde på forsvarsspillet til Glimt – de sov i timen. Men framover klarte de å stresse Godset, og fikk to heldige scoringer. Pauseresultatet ble 2–4

Begivenhetsløs andreomgang

Bodø/Glimt kjempet innbitt i en begivenhetsløs andreomgang. Reduseringen til Glimt ga et lite håp, men Godset hadde god kontroll. Særlig er midtbanen til Godset med Adu, Fossum og Wikheim overlegne når de setter i gang.

I det 67. spilleminuttet feilberegner Bugge Pettersen ballen mot bakre stolpe og ballen havner hos Trond Olsen – som dunker ballen rett i mål. Bugge Pettersen vil ha frispark, men han har bare seg selv å takke i den situasjonen.

Strømsgodsets trener David Nielsen

Strømsgodsets trener David Nielsen er nok fornøyd med at Godset tok et solid skritt vekk fra tabellbunnen etter målfesten på Aspmyra.

Begge lag var sløve i forsvar i førsteomgang, og i dag var det Bodø/Glimt det straffet seg for.

Andreomgangen er en transportetappe for Strømsgodset. De valgte å ikke ta livet av kampen, og tok en sjans.

Helt mot slutten fikk de kontringen de ventet på, da Godset kontrer, og Kovacs og Kastrati er alene mot tre Glimt-forsvarere. Kovacs sender ballen til Kastrati på motsatt side. Zarek Valentin er borte i ballen, men får ikke klarert. Kastrati gjør ingen feil alene med Lasse Staw!

Da forsvant det siste håpet for hjemmelaget. Nå må Glimt tilbake til 1978 for å finne en like dårlig start på sesongen.