Kastrert hannkatt fødte seks unger

Den kastrerte hannkatten Emil overrasket alle da han plutselig fødte seks kattunger.

Hannkatt med unger

Emil fødte seks kattunger. Nå heter Emil Emilie.

Foto: Privat

Emil er litt over ett år, og i november i fjor tok matfar Rolf Hovelsrud med seg hannkatten til Hønefoss Dyrehosptial for å få han kastrert. Inngrepet var vellykket, skriver Ringerikes Blad.

Men den kastrerte hannkatten begynte å legge på seg.

- Til slutt var han så stor at han nesten ikke kom seg gjennom kattedøra. Jeg begynte å ane at noe var på gang, men siden den var kastrert, så kunne jeg ikke skjønne hva som skjedde, sier Hovelsrud til avisen.

Fytti katta

For en uke siden ble katten urolig, og Rolf fant noen klær som han la på bunnen av et klesskap. Der fant Emil seg til rette, og på natten våknet matfar av piping.

- Jeg var veldig overrasket, og er det fortsatt.

For sammen med Emil lå seks nyfødte kattunger.

Saken fortsetter under bildet!

Fra Emil til Emilie

Hannkatt fødte seks barn
Foto: Privat

Etter hendelsen tok Rolf Holvelsrud kontakt med veterinær for å spørre hvordan hans kasterte hannkatt kunne få seks barn.

- Jeg ble fortalt at Emil, som nå heter Emilie, må være tvekjønnet. Så nå må hun vel steriliseres, humrer Hovelsrud.

En av en million

- Jeg har vært veterinær i sju år, og aldri opplevd dette før. Det har heller ingen av de andre her på dyrehospitalet. Men fenomenet er beskrevet i litteraturen, og jeg har hørt om tvekjønnede katter, sier veterinær Jeanette Brekke Hansen, som kastrerte Emil, eller Emilie om du vil.

Rundt en av en million katter er tvekjønnede, så det er ikke noe som skjer veldig ofte. Tvekjønnet betyr at de har både eggstokker og testikler.

- Eggstokkene er jo i buken, så de så jeg ikke da jeg kastrerte han. Kjønnsåpningene er veldig like hos hannkatter og hunnkatter. Så sånn er naturen. Det er ganske fantastisk, sier Brekke Hansen til Ringerikes Blad.