NRK Meny
Normal

Imam siktet for vold mot barn

Skal ha slått barn med stokk.

Moské

Illustrasjonsfoto.

Foto: Nejad, Arash A. / SCANPIX

En imam i en moské i Drammen er siktet for voldsbruk mot barn.

Imamen skal ha straffet barna ved å slå dem med en stokk hvis de kom for sent eller ikke klarte å lære koranleksen sin.

Tre moskeer i Drammen har vært i politiets søkelys etter at en skole i Drammen orienterte politiet om at barna var redde for å bli slått i moskeen.

Slo barn med stokk

- Han har slått barn. Han har brukt stokk, eller noe som er beskrevet som en pinne. Det skal også ha vært en stift på enden av den ene stokken, sier førstebetjent Nina Bjørlo hos politiet i Drammen.

Politiet fikk for første gang høre om voldsbruken i moskene i 2002. Det ble forsøkt å sette i gang ulike tiltak, blant annet et amarbeid med organisasjonen Alternativ til vold. Likevel fortsatte voldsmeldingene å komme inn til politiet.

Video nsps_upload_2009_6_9_8_56_14_680.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Politiførstebetjent i Drammen politiet Nina Bjørlo forteller om volden imamen skal ha brukt. Klikk på bildet over for å se på videoen.

- Han har slått dem over hendene og på ryggen. Barna har uttrykt frykt, og de er redde og gruer seg til å gå på koranskolen. De vet hva som møter dem, sier Bjørlo.

Ransaket moskeen

For få dager siden fikk politiet rettslig kjennelse for å ransake en av moskeene.

- Vi har opplysninger om at barn skal ha vært utsatt for vold ved at det er brukt pinner og kjepper, og vi var der for å se om vi kunne finne noe som kunne styrke disse opplysningene. Vi fant ingen slaggjenstander, forteller politiførstebetjenten.

Likevel er grunnlaget for siktelsen er der fortsatt ut i fra de opplysningene politiet har fått fra flere barn. I tillegg har politiet også fått anonyme tips fra flere foreldre som er bekymret. Foreldrene tør ikke stå fram på grunn av frykt for represalier fra miljøet. Derfor fortsetter politiet etterforskningen.

- Tror volden fortsatt pågår

- I og med at politiet får opplysninger som strekker seg over flere år er vi av den formening at volden skjer og at det fortsatt pågår. Det kan bli vanskelig å bevise det, sier Bjørlo.

Selv om det kan bli vanskelig for politiet å bevise at barn er blitt slått i moskeen, har politiet ett mål for øyet.

- Det er flere barn, det har et omfang og har skjedd over såpass lang tid, og dette gjør at saken er svært alvorlig. Vi har et helt klart mål. Volden skal opphøre, fastslår politiførstebetjenten.