Hellig MC-treff

I dag samles over 500 motorsykkel-entusiaster på Dagali til 25-års jubileet for Holy Riders.

Holy Riders
Foto: Gunnar Grimstveit / NRK

Når så mange motorsykkelentusiaster samles på ett sted pleier det tradisjonelt å bli litt bråk. Det skal det ikke bli på Dagali der MC-klubben Holy Riders har internnasjonalt treff i helga.

- Det morsomste med et slikt treff er å møte venner og kjente. Dessuten kan alle komme så lenge de har sykkel. En trenger ikke være medlem av Holy Riders, sier treffsjef Kristin Fossum.

Deltakere fra hele landet

- Vi har hobbyen og gleden ved å kjøre sykkel. Samtidig har vi gleden ved å oppleve og kjenne Gud som har skapt det fine vi kjører rundt i. Når vi drar på fester og treff hos andre MC-klubber så er det veldig naturlig for oss å være kristne, sier internasjonal president for Holy Riders, Ole Christian Kjenes.

Årets festivaldeltakere kommer fra hele Norge og også fra utlandet. Blant aktivitetene så er nok høydepunktet dragracing med sin egen sykkel på flystripa på Dagali.

Brus

Hvordan fester Holy Riders?

- Det er med brus vet du. Det er alkoholforbud på våre treff, men stemningen er meget høy, sier Kjenes.

Med 500 deltakere, og like mange motorsykkler, skulle man tro at brå var umulig å unngå.

- Bråk og fyll finnes overhodet ikke. Det går stille og rolig for seg, men endel motorsykkellyd er det jo. Det er en fin gjeng å ha på besøk, sier eier av Hallandstunet, Ole Halland.