Grøndal forsvarte NM-tittelen

Regjerende norgesmester Anders Grøndal forsvarte NM-tittelen i bakkeløp med suveren kjøring.

Anders Grøndal

Anders Grøndal kjørte desidert raskest i løypa i Vikersund hoppsenter.

Foto: Rune Johannesen

NMK Modum og Sigdal var vertskap da NM i bakkeløp ble arrangert i Vikersund hoppsenter fredag og lørdag. I alt ble det kåret fem norgesmestere og to Norgescup-vinnere.

I klassen for firehjulsdrevne biler var Anders Grøndal fra Drammen en suveren vinner. I en pressemelding fra arrangøren skriver de at Grøndal, som kjører for NAF Motorsport Asker og Bærum, var den raskeste føreren opp den 1250 meter lange bakken uansett klasse.

– Jeg kom til Vikersund uten forventninger om å vinne, og er overveldet over å oppnå så gode resultater. Både bilen og jeg fungerte suverent i begge løpa, sa Grøndal til arrangøren etter løpet.

Med det tok han sin syvende strake NM-tittel i bakkeløp.

Også to andre Buskerud-førere gjorde det bra i sine klasser. Johnny Sandmo fra NMK Drammen vant klassen Supernasjonal 1600–2000. Han kjempet blant annet med sin sønn Christian om seieren, men det edleste metallet gikk til faren. Han tok for øvrig sølv i fjorårets NM i bakkeløp.

I Norgescupen ble det seier til Amund Reistad Lund fra NMK Modum og Sigdal i klassen Rallycross Nasjonal for biler med motor over 2,4 liter.

NM-mestere bakkeløp 2015

ALLE NM-VINNERNE: Foran fra venstre Magne Gjervan (NAF Motorsport Trøndelag) og Anders Grøndal (NMK Motorsport Asker og Bærum). Bak fra venstre Preben Myklebust (NMK Egersund), Johnny Sandmo (NMK Drammen) og Stian Haugan (KNA Telemark).

Foto: Rune Johannesen