NRK Meny
Normal

Avhører vitner etter urmakerranet

De fire mennene som sto bak det brutale urmakerranet i Drammen i går, er fortsatt på frifot. Politiet skal avhøre vitner til ranet som skjedde i 15:30-tiden fredag.

Ran Drammen

Politiet fikk melding om ranet klokka 15:40 fredag og rykket raskt ut til urmakerforretningen.

Foto: Vegard M. Aas / Presse 3.0

Ranerne truet de to ansatte i forretningen med pistol og la dem i håndjern. De brukte også pepperspray som satte dem ut av spill. I mellomtiden knuste gjerningsmennene monterne og tok med seg klokker.

– Vi har ikke oversikt over hvor mange klokker ranerne har fått med seg, men håper at vi vet det senere i dag, sier Tina Berg, politiførstebetjent.

Flere har sett ranerne

Vitnene har blant annet observert gjerningsmennene. De skal ikke ha vært lenge inne i forretningen før de stakk til fots.

Berg forteller at politiet har sikret seg videoovervåkning fra butikken og har også gjort tekniske undersøkelser der.

– På filmen kan vi se de fire gjerningsmennene, men jeg vil ikke kommentere dette ytterligere av hensyn til etterforskningen, sier Berg.

Preget av hendelsen

– De ansatte i butikken er svært preget av det som skjedde, men er ikke fysisk skadet, forteller Berg.

Politiet er interessert i tips fra folk som oppholdt seg i sentrum. Urmakerforretningen Roll Hansen ligger i gågata i sentrum. Ranerne snakket ikke norsk, og de ansatte mener de snakket et språk som kan høre hjemme i Øst-Europa.

Politiet stengte flere av de viktige utfartsveiene og kontrollerte trafikken ut av byen fredag ettermiddag i jakten på ranerne.