NRK Meny
Normal

– Gi heller penger direkte til AUF

Stortingsrepresentant Torgeir Micaelsen synes det er trist om noen forsøker å sko seg på tragedien på Utøya.

Torgeir Micaelsen

Stortingsrepresentant Torgeir Micaelsen synes det er trist om noen forsøker å sko seg på tragedien på Utøya.

Foto: Harald Inderhaug / NRK

Et rørleggerfirma har opprettet en nettside der det selges minnearmbånd for 129 kroner. Først oppga firmaet at fem kroner av salgssummen skulle gå til gjenoppbygging av Utøya og til et minnesmerke over ofrene.

Etter at saken ble omtalt i ulike medier, ble summen som skulle gå til Utøya høynet, først til ti kroner, og deretter til 35 kroner.

– Støtt heller AUF direkte

Utenfor Drammen Arbeiderpartis kontor

Torgeir Micaelsen synes saken med minnearmbåndene er trist.

Foto: Harald Inderhaug / NRK

Det har dukket opp flere lignende initiativ, blant annet på Facebook. Torgeir Micaelsen ber folk være kritiske til slike initiativ, og heller gi sin støtte direkte til AUF.

Fra AUF og Arbeiderpartiets side er vi rørt og glad over alle som har ønsket å bidra til AUF, og spesielt til gjenoppbyggingen av Utøya, i de dagene som er gått etter at tragedien rammet oss. Vi oppfordrer likevel nå til at alle ser nøye på hvem som selger, og at pengene så langt det lar seg gjøre, går uavkortet til Utøya, sier han til NRK.no.

Arbeiderpartipolitikeren opplyser at det på nettsidene til AUF og Arbeiderpartiet står oppgitt et kontonummer folk kan bruke, for å være sikre på at pengene de gir, går direkte til Utøyafondet.

– Er i utlandet

NRK.no har flere ganger forsøkt å få en kommentar fra eieren av nettsiden, men han har ikke vært tilgjengelig på telefon. Ifølge Knut Andreas Borge, som har fungert som talsmann for nettstedet, oppholder han seg i utlandet, og heller ikke Borge har lykkes i å komme i kontakt med ham i dag.

– Derfor ønsker jeg ikke å kommentere dette nå. Dere kan ringe meg igjen når jeg får snakket med ham, men jeg har ingen anelse om når jeg får ham i tale, sier han.

– Det er gjort endringer på nettsiden etter at saken ble kjent, blant annet er støttebeløpet høynet. Hvorfor har dere gjort det?

– Det kan jeg ikke si noe om, det er ikke jeg som har gjort det.

– Har dere vært i kontakt med AUF etter at dere begynte å selge armbåndene?

– Det kan jeg heller ikke si noe om, sier Borge.