NRK Meny
Normal

Stompa selvfølgelig

Stompa og hans nærmeste er noe av det beste NRK har i sine arkiver. I påsken sender vi en episode hver dag med gjengen på Langåsen.

Fra den aller første filminnspillingen av Stompa & Co

Fra den første filem om Stompa. F.v. Bodø (Knut Eide), lektor Tørrdal (Gisle Straume) og Stompa (Rolf Kirkvaag jr.)

Foto: Aaserud, Ivar / SCANPIX

Stompa, spilt av Lars Nordrum, og de andre elevene holder på å ta livet av lærerne. Det er særlig lektor Tørdal det går ut over, selv om den mer sindige lektor Brandt prøver å roe ham ned så godt han kan. Gisle Straume framstilte en lærer som mange mener å gjenkjenne, men det er vel heller ikke så mange lærere som har en slik gjeng som Stompa & Co å baskes med. Gisle Straume har hatt mange store teaterroller, men mange husker ham spesielt som lektor Tørdal. Også Arne Lie som lektor Brandt og Lars Nordrum som Stompa er uforglemmelige.

Stompa-serien virker helnorsk, men serien er engelsk. Nils-Reinhardt Christensen har gjort en framifrå bearbeidelse til norske forhold. Og nå i påsken kan du altså møte Stompa & Co enda en gang i NRK Gull.

Stompa sendes hver dag kl. 14.00 - hele påsken.

Barnas påske

Radioteater: Mesterdetektiven Blomkvist og lille Rasmus

Mesterdetektiven Blomkvist og Lille Rasmus, Opplesning i radioteateret. Med bl.a. Pål Bang-Hansen til høyre og Eli Ryg.

Foto: NRK/Arkiv

Stompa er en serie for barn, unge og voksne. Men vi sender også noe for det yngste publikum. Mesterdetektiv Blomkvist er av Astrid Lindgrens personer som vi har kjent i mange år. I påsken møter vi han på ny mens han oppklarer forbrytelser.

Hør Mesterdetektiven Blomkvist Skjærtorsdag kl. 09.00 med reprise kl. 17.00

Og vi skal slippe til enda en kjent svenske; Nils Holgersson. På fredag sender vi fem episoder med Selma Lagerlöfs Nils Holgerssons forunderlige reise gjennom Sverige. I fugleperspektiv får vi være på denne forunderlige reisen, Sverige på langs.

Hør Nils Holgerssons forunderlige reise gjennomm Sverige Påskeaften kl. 09.00 med reprise kl. 17.00

I Gull har vi i år satset på gi hørespill- og teateropplevelser til store og små, og denne gang sender vi flere av seriene konsentrert slik at lytterene ikke behøver å vente i flere dager eller uker på avslutningen.