NRK Meny
Normal

Reiseradioen holdt posisjonen

Med 937 000 lyttere i snitt holdt Reiseradioen posisjonen godt som sommerens radioflaggskip. Elin Ruhlin Gjuvsland og Arild Opheim fikk æren med å avslutte årets Reiseradio.

Elin Ruhlin Gjuvsland og Arild Opheim i Reiseradioen sommeren 2008.

Søndag avsluttet Elin Ruhlin Gjuvsland og Arild Opheim Reiseradioen for i sommer. I snitt hørte 937 000 på sendingene.

Foto: Kaland, Ole / Ole Kaland, NRK

- Vi er godt fornøyd. Med tøffere radiokonkurranse og litt lavere radiolytting i sommer er godt over 900 000 i snitt veldig bra, sier P1-sjef Sigrid Gjellan

Til tross for et snitt 71 000 lavere enn i fjor mener også medieforsker Tor Eide i NRK Forskningen at man skal være godt fornøyde med sommerens lyttertall.

- Med mye tøffere konkurranse fra Radio Norge enn hva Kanal 24 representerte i fjor og utgangspunkt i at det totale radiolyttingen var noe lavere denne sommeren enn i fjor har oppslutningen om Reiseradioen i år vært jevnt og trutt bra, sier Eide.

Liker det de hører

Han viser også til at lyttertiden har vært bra. - I snitt har folk lyttet 42 minutter hver dag. Det er samme snitt som i 07 og viser at folk også i 2008 har likt det de har hørt og latt radioen stå på P1 og Reiseradioen, sier Eide.

P1-sjef Sigrid Gjellan har også likt det hun har hørt. - Reiseradioen har igjen spredt god sommerstemning og igjen vært lokomotivet i P1s sommersatsing. Litt annerledes har situasjonen vært i sommer med en ny aktør på plass som har markert seg sterkt i kampen om radiolytterne, medgir hun.

Sommerprogram nummer 1

Litt avskalling mener hun var naturlig ut fra Radio Norges sterke inntogsmarsj i markedet. - Slik sett synes jeg Reiseradioen faktisk har fått svi relativt lite. Reiseradio-gjengen har gjort en kjempejobb og det er ingen tvil om at Reiseradioen stadig er sommerprogrammet nummer en i Norge, sier P1-sjef Gjellan.

Samtidig er både hun og medieforsker Tor Eide svært så spente på hvordan radiohøsten vil fortone seg nå når Reiseradioen pent har pakket sammen og Hans-Petter Jacobsen igjen var på plass med Nitimen i dag tidlig.

Spennende radiohøst

At radiokonkurransen bare vil bli tøffere framover er de to sikre på. Medieforsker Tor Eide viser til at nyhetens interesse rundt Radio Norge begynner å avta, nå har vi noen uker med OL med og et spesielt lyttermønster. - Snart kommer hverdagene og vi vil få mer konkrete svar på hvordan radiolandskapet i Norge vil bli på litt lengre sikt. Reiseradioen og P1 holdt god stand i sommer. Det blir spennende å følge med på lyttertallene i ukene framover, sier medieforsker Tor Eide.