P1-podkast

En rekke av NRK P1s radioprogrammer kan du laste ned som ei datafil og høre når du måtte ønske det.

Nedlasting
Foto: JACQUES BRINON / AP

Tida da du kun kunne høre radioprogrammene på direkten er forlengst over. Både via nettradio og som datafiler eller podkast kan du høre programmene i ettertid.

I nettradioen kan du høre samtlige radioprogrammer i tre uker etter at de har gått på lufta. Som podkast eller datafiler er også en rekke P1-programmer tilgjengelig.

Rettighetsbelagt materiale som musikk finner du ikke som podkast. Enten er det programmer uten slikt materiale (f eks Her&Nå og Naturens verden) eller programmer hvor slikt materiale er fjernet og du får et sammendrag av programmene (f eks Nitimens og Norgesglassets podkast).

Koster ingenting

Hverken å høre programmene i nettradioen eller å laste dem ned som datafiler koster noe.

På NRK.no/podkast finner du en komplett oversikt over NRKs podkasttilbud. Tilbudet utvides stadig og nå kan du også laste ned flere tv-programmer som datafiler og kunne få både lyd og bilde.

Stadig mer populært

Datafilene du laster ned kan du høre eller se på datamaskina di, en moderne mobiltelefon eller en lydspiller som iPod eller annen mp3-spiller.

Selv om det store flertall fortsatt hører radioprogrammene når de går direkte på lufta er det flere og flere som hører på radio i ettertid via nettradio eller ved å laste ned programmene.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

NRKs totale podkast-tilbud

Kari Sørbø
Foto: Jon-Annar Fordal / NRK