NRK Gull forvandles til krimkanal

I påsken er NRK Gull spesielt laget for deg som elsker krim på radio. Det blir åtte dager til ende med grøssende radioteater for store og små. Teppet går opp allerede mandag 2. april.

Utgivelser fra radioteatret

God aften, mitt navn er Cox. Arne Lie som Paul Cox og Bjarne Andersen som drosjesåfør og privatdetektiv Richardson.

Foto: Storløkken, Aage / Scanpix

NRK Gull er NRKs arkivkanal som til vanlig presenterer det beste fra NRKs snart 80-årige historie. Denne påsken forvandles NRKs gullkanal seg til en påske-spesial-kanal. Det blir 40 timer ny og klassisk krim, Else Michelet presenterer 12 timer friskt innpakkede Gyldne påskegjenhør, og heller ikke de yngste blir glemt på NRK Gull i påsken.

Hør hvorfor barna på Rjukan er så glade når det er vår:

Premiere for årets påskekrim på NRK Gull

NRK Gull er premierekanalen for årets påskekrim, Vredens dag, som er en dramatisering av debutromanen til Kurt Aust. Det er en spennende historisk kriminalfortelling som også gir en levende beskrivelse hvordan 1600-tallsmenneskene tenker om dommedag.

Den unge nordmannen Petter Hortten og hans danske læremester professor Thomas av Boueberge er på vei til Ribe for å feire nyttår da de blir overrasket av en voldsom snøstorm. De søker ly på en kro, der det blir funnet et lik i snøen utenfor. Ingen av de ni menneskene på kroen kan komme seg derfra før snøstormen løyer…

Hør premieren på Vredens dag torsdag 5 april kl. 08.00 (m. reprise 16.00)

Klassisk påskekrim

Arthur Conan Doyle - skaperen av Sherlock Holmes - 1922.

Arthur Conan Doyle - skaperen av Sherlock Holmes - 1922.

Foto: AP Photo / Scanpix/AP

Av klassiske krimfortellinger sender NRK Gull sju episoder av Godaften, mitt navn er Cox, med Arne Lie som den berømte privatdetektiven. Den alltid så populære Sherlock Holmes av Arthur Conan Doyle, løser ulike mysterier hver dag hele påsken. Det blir også elleve episoder av Inspektør Scott på farten. Og dessuten nyere kriminalhørespill som Sjöwall og Wahlöö’s Døden tar buss og to av Sue Rodwells kriminalfortellinger, Et beskyttet liv og Gislene.

Se NRK Gulls sendeskjema for når ditt favoritt-grøss sendes.

Påske for de minste

Heller ikke de yngre lytterne er glemt. Det blir gjenhør med Nils-Reinhardt Christensens legendariske Stompa-hørespill hver dag, som nok er til glede for den eldre garden også. Dessuten er Skjærtorsdag viet til Meterdetektiven Blomkvist av Astrid Lindgren, og på Påskeaften kan du åpne påskeegget i selskap med Nils Holgerssons forunderlige reise gjennom Sverige av Selma Lagerlöf.

Stompa i klasserommet

Fra den første Stompa-filmen i 1962.

Foto: Aaserud, Ivar / SCANPIX

Hør kutt fra Stompa her:

God aften, mitt navn er Cox

Arne Lie som Paul Cox, den velstående verdensmannen og kvinnebedåreren som blir detektiv for å bevise sin uskyld, er en av de største hørespillsuksesser i Norge. I påsken sender NRK Gull sju episoder av den andre serien, som ble sendt første gang i 1956.

Godafaten, mitt navn er Cox

Arne Lie som Paul Cox.

Foto: CD Illustrasjon

Atter en gang befinner Cox seg i badet – denne gang sitt eget – når historien starter. Igjen blir han mistenkt for et mord av Scotland Yard og inspektør Carter. Og igjen får han hjelp av den allestedsnærværende drosjesjåfør og privatdetektiv Richardson, spilt av Bjarne Andersen.

Hør kutt fra første episode her:

Serien er skrevet av det tyske ekteparet Rolf og Alexandra Becker og oversatt av Jens Gunderssen. Både første og andre serie ble regissert av Otto Nes.

  • Mandag 2. april kl. 05:00 og 13:00: ”Liket var her nettopp”
  • Tirsdag 3. april kl.04:30 og 13:00: ”Han som alltid får skylden”
  • Onsdag 4. april kl. 05:00 og 13:00: ”En opphissende parfyme”
  • Torsdag 5. april kl. 05:00 og 13:00: ”Whisky på fastende hjerte”
  • Fredag 6. april kl. 05:00 og 13:00: ”Høk over høk”
  • Lørdag 7. april kl. 05:00 og 13:00: ”Det brenner i dag”
  • Søndag 8. april kl. 05:00 og 13:00: ”Den som ler sist”

NRK Gull kan du lytte til på DAB og NRK Nettradio – døgnet rundt.

I påsken er kanalen spesielt laget for deg som elsker krim på radio. Det blir åtte dager til ende med klassisk grøss og gru fra mandag 2. april til mandag 9. april.

På grunn av manglende rettigheter, kan vi dessverre ikke tilby dette som podkast - så pass på at din DAB-radio er stilt inn på NRK Gull mandag 2. april.