Hvem er med i MGP nordic 2007?

Endelig er det klart hvem som skal stå på scenen i Oslo Spektrum 24. november.

Linn

Linn er sammen med bandet Sister Twister valgt ut til å representere Finland i finalen i Oslo.

Foto: Patricia Tiihonen

Melodi Grand Prix Nordic er en sangkonkurranse for unge mellom 8 og 15 år. I konkurransen deltar vinnerne og andreplassen fra Lilla Melodifestivalen i Sverige og Melodi Grand Prix Junior Norge, Danmark og Finland.

- Psykovildt

- Det er psykovildt, kommenterer Amalie fra Danmark til Nyhedsavisen. Og legger til:

- Jeg havde slet ikke regnet med at vinde, og jeg var ved at skide i bukserne af skræk inden jeg skulle på scenen.

Amalie er 12 år og kommer fra Brønshøj, hennes sang "Til solen står op" handler om å gå på fest. Se videoer og les mer om Amalie på Amalies side .

Det gjør selvfølgelig også "Party", fremført av 13 år gamle Mathias fra Kalundborg. Mathias imponerte stort, ikke minst med sine dansetrinn. Sangen hans lover "fest og ballade..." og da er det viktig å huske at Ballade betyr noe helt annet i Danmark enn det gjør i Norge. Se videoer og les om Mathias på Mathias sin side

Svensk rock

Kenny, Jesper og Lukas er 15, 15 og 14 år har alltid vært kompiser. Deres band heter SK8, og de vant Lilla Melodifestivalen i Sverige med "Min första, största kärlek" - en romantisk, melodiøs rocker.

På spørmål om hvordan det føles svarte de både "Fantastiskt", "Sjukt" og "Jättebra" og at de skulle øve og feste mye. Mer om de svenske rockerne får du på Sk8 sin side .

Vendela ble slått av SK8 med bare åtte små poeng! Hun er ti år og har skrevet "Gala Pala Gutchi", en kul sang om et lekedatadyr. Hun kommer til Norge for aller første gang i november for å stå på scenen i Oslo Spektrum. Og jenta har et godt tips til alle deltagere som blir nervøse:

- Det er ingenting som er farlig, ingenting kan hende, jeg dør ikke selv om jeg snubler på scenen eller glemmer teksten!

Det du trenger å vite om Vendela finner du på  Vendelas side .

Synger om sin bestevenn

Celine vant den norske finalen alerede i juni. Hun er 12 år,  inspirert av Pink og sin pappa, som er sanger i et rockeband. 12-åringen har ikke tatt sangtimer, men får god trening på sin karaokemaskin.

Sangen "Bæstevænna" er en melodiøs rocker Celine har skrevet om sin beste venninde, Astrid, som hun desverre måtte flytte fra. Hun har skrevet flere sanger, og skal snart gi ut sin egen plate. Se Celine og Astrid danse på Cellines side .
 
Martin og Johannes kommer fra Lørenskog like ved Oslo. Martin spiller gitar, begge spiller fotball, og sammen har de skrevet "Når vi blir berømt".

Gutta er glade i å synge både i bilen og i dusjen, og deres vakre vokalharmonier var nok god hjelp når de presterte en annenplass i den norske finalen, og som Martin og Johannes sier:

- Sangen vår er full av fart og liv og med en morsom tekst.

Les mer, se bilder og video på Martin og Johannes sin side .

Finland er klare!

Den siste nasjonale finalen ble holdt  i Finland på fredag 2. november.Det er ingen tvil om at finnene stiller med to sterke bidrag i sitt aller første MGP Nordic.

Vinnerbandet Sister Twister spiller punkpop og består av fire jenter på 12 og 13. Vokalist og låtskriver Elin sier selv om "Fröken Perfekt":

-Låten handlar om att man alltför ofta bara ser till utseende och inte till hela människan.

Masse mer info om det finske bandet på  Sister Twisters side .

Andreplassen gikk til 15 år gamle Linn fra Pedersöre.

 -Min låt handlar i stort sätt om att man skall vara ärliga mot varandra. Sier hun om "En Liten Önskan", en rask og stemningsfull poplåt.

Linn forteller at det beste med MGP nordic, så langt, er "alla gulliga människor jag lärt känna". Vi er sikre på at hun kommer til å møte enda flere i Oslo 24. november. Videoer, bilder, sangtekst og informasjon om Linn finner du på Linns side .