Hopp til innhold

De olympiske leker

Februar er høydepunkt for vintersportinteresserte, med OL i Vancouver i Canada like om hjørnet. Vi ser nærmere på ulike aspekter ved OL i månedens tema i februar.

OL-medalje fra Oslo 1952
Foto: Scanpix

Sport og politikk henger sammen. Også religion og egoisme er nært knyttet til store idrettsbegivenheter som for eksempel OL. I det tredje temaprogrammet om OL her i NRK Gull ser Arne Bakke nærmere på de kreftene som våkner til liv når verdens idrettsungdom samles til det som kalles fredelig kappestrid.

Hør tredje temaprogram: OL og politikk

Johan Olav Koss med gullmedaljene fra OL 94
Foto: RUNE PETTER NESS / Scanpix

Å arrangere OL er dyrt! NRK Gull var valgt OL som tema denne måneden, og idag står blant annet økonomien i fokus. Vi skal blant annet se tilbake på finansieringen av Lillehammer-lekene, og gjenoppleve debatten om et mulig nytt OL her i landet. Vi spør også hvor viktig OL-medaljer er for sponsorene.

Hør andre temaprogram: OL - et pengesluk

OL på Lillehammer
Foto: Jan Greve / Scanpix

I februardagene i 1994 var det ikke vanskelig å lokke Ola Nordmann til arenaene på Lillehammer. Og mange tenker fortsatt tilbake på begivenheten med stor glede. Arne bakke har tatt et tilbakeblikk på Lillehammer for 16 år siden. Hva gjorde OL med byen og hva har arrangementet hatt å si for nordmenns identitet?

Hør første temaprogram: De Olympiske Leker

Månedens tema – hver mandag på NRK Gull