NRK Meny
Normal

Norges rareste stedsnavn

Vi vet ikke om det er Statens kartverk eller folk rundt omkring som er barnslige, men faktum er at det finnes en mengde veldig tullete stedsnavn i Norge. Med deres hjelp har vi kåret den definitive topp 10-listen!

Rare navn på YR.no
Foto: Montasje: NRK.no/humor

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

De særeste norske stedsnavnene

Siden resten av NRK feirer Ekstremværuka , tok vi oss også en tur inn på NRKs eminente værtjeneste yr.no . Og der fant vi ut at nordmenn er utrolig barnslige, i hvert fall når det kommer til å navngi stedene de bor på. Om det er byråkrater hos Statens kartverk eller lokale tullinger som står for barnslighetene vet vi ikke. Ikke er vi særlig interessert heller. Vi glemte til og med å sjekke været. Det vi ble opptatt av var å kåre Norges ti underligste stedsnavn. Nå har vi kåret den definitive topp 10-listen!

10. Helvete i Oslo

Utenfor hovedstaden vil de vel si at de alltid har visst at Helvete ligger i Oslo . Det vi lurer mer på er hvorfor de går med på at Paradis er i Bergen .

9. Dum i Kvinnherad

Vi vil understreke at vi ikke har noe imot Kvinnherad kommune, og slett ikke ønsker å insinuere at innbyggerne der er under middels intelligente. Vi bare påpeker at det er der Dum er .

8. Graven i Bodø

Vi vet ikke så mye om hvordan det er i Graven . Men vi tror det er ganske stille der.

(Foreslått av Reidar)

7. Ræva i Gildeskål

Mm . Og hvis noen føler trang til homovitsing nå, kan de like gjerne hoppe to punkter ned med en gang.

6. Utro i Roan

Det er vanskelig å tro annet enn at dette er swingernes hovedstad i Norge. Men i virkeligheten er jo det Trondheim .

(Foreslått av Rune Vik)

5. Homo i Grong

Og HER var det altså endelig fritt fram for homovitsene: Vær så god.

4. Der ute og Der oppe

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

3. Grisen i Halden

Vi antar dette stedsnavnet bunner i en forveksling med rånere, som faktisk ikke er kjønnsmodne hann-griser. Selv om det iblant kan se sånn ut.

(Foreslått av Mokkanikka)

2. Faen i Kviteseid

Her kunne vi ha laget noen dårlige vitser, men det klarer du fint selv også. Så vi lar være. Vil du se værvarselet, for Faen, klikker du her .

1. Dritarsteinane i Nissedal

Det liggerhelt sikkert en lang og fargerik historien bak stedsnavnet Dritarsteinane . Men vi vil ikke høre den, siden vi er ganske overbevist om at den vil gjøre oss helt unødvendig kvalm.

(Foreslått av Lars)
Blant andre innsendte forslag nevner vi Kjerringskrevet, Homsevatnet, Ballesvik, Horseng, Sandalen, Pungen, Skittenelv, Hølet, Musa og Slakken.