Hopp til innhold

De verste sommerplagene

Sommeren skal være tiden vi slapper av og koser oss. Likevel ligger det alltid noen farer og truer ferieidyllen.

Svært solbrent
Foto: NRK

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

De verste sommerplagene

Vi har bedre tid til å irritere oss om sommeren. Gjerne over ting som egentlig ikke er noe å klage over. Det er uansett visse plager som kan kvalifiserer til ei verstingliste:

1. Solbrenthet

Svært solbrent
Foto: NRK

Etter en lang vinter med snøhvite kropper dekket med tykke lag klær skal alt plutselig av. Den deilige solen varmer kroppen. Solkremen du kjøpte til påskeferien i 1993 lukter fremdeles friskt av kokos, og du vil jo ikke ta på for mye. Varmen gjør deg døsig, du våkner brått av å få en badeball i hodet et par timer senere. Det er først når du står foran speilet hjemme at du oppdager hvorfor folk stirret på deg da du forlot stranda.

2. Flått

Flått

Denne lille krabaten har nok de færreste av oss blitt angrepet av. Likevel er vi livredde for å få den på oss. Det som gjør flåtten til en av de verste sommerplagene er først og fremst all oppmerksomheten den får . Bare mordersnegler når opp i konkurransen om presseoppslag sommerstid. Hvor interessant er det egentlig å lese om flått hver eneste dag hele sommeren?

3. Badeflauser

Det er mulig å bade om vinteren, men få av oss gjør det. Dermed er vi ute av trening når badesesongen endelig er her. Du oppdager plutselig at du har lagt på deg mer enn du trodde. Det er lett å miste badehåndkledet under skifting. Du velger feil badetøy . Og stupingen din er ikke så elegant som du mener å huske.

4. Diare

På toalettet
Foto: NRK

Å bli rammet er uten tvil plagsomt. Ikke minst om sommeren. Men like plagsomt som lidelsen i seg selv er frykten for å få det. Reiser du til fjerne himmelstrøk for å oppleve noe nytt, blir frykten for diare en plagsom hindring. Du får angst for isbiter med ukjent opphav. Du legger igjen det meste av salaten i frykt for at den har blitt skylt i springvann. Du forhindres i å få et nært forhold til lokalbefolkningen, siden du stadig må fornærme dem ved å stille kritiske spørsmål om hvordan maten deres er tilbredt.

5. Østlendinger som klager over dårlig vær

værmelding
Foto: NRK

Østlendinger som sutrer over dårlig vær er vanvittig irriterende. En grå og trist sommerdag i Oslo ville ofte blitt definert som en godværsdag andre steder i landet. Kommer du fra Vestlandet, Trøndelag og nordover, vil du aldri klage over været når det er over 17 grader, oppholdsvær og innslag av sol.

Sitat fra avisa Nordlys (2006): «Svalbard kan også notere seg en varmerekord. Årets sommertemperatur var på 6,2 grader.»

6. Folk som har ferie til gode

Du er dessverre tilbake på jobb etter en ferie som føles alt for kort. Du sliter med å stå opp til riktig tid, legge deg tidlig. Alt er grått og trist. Hva er vel da mer frustrerende enn å høre en oppstemt kollega som gleder seg over å ha fire uker ferie fra fredag?

7. Måker

Måke-modell
Foto: Per-Christian Nilssen

De skriker og skiter, men det kan man leve med. Problemer oppstår når sesongens nyklekte måker har forvillet seg inn i befolkede områder. To måkeunger piper omkring akkurat der du pleier å parkere, utenfor inngangsdøra eller et annet sted på din vei. Før du vet ordet av det kommer måkemor flygende med angrepshyl . Du bombarderes med skitt og kjenner klørne hennes rive deg gjennom håret. Neste dag må du forbi igjen, og ingen har naturligvis hatt nerver til å løse problemet .

Har du andre eller bedre forslag? Skriv inn ditt forslag i kommentarfeltet!