Mann fra Stord har også sett engler

I kjølvannet av all styret rundt prinsesse Märtha Louise, ønsker nå stordmannen Lars Aanesland å stå fram og gi sin støtte til prinsessen. Han hevder selv han flere ganger har sett engler, og har også drevet en engleskole liknende prinsessens nystartede Astarte Education.

lars aanesland

Så engler dale ned i skjul

Lars Aanesland forteller at han flere ganger har sett engler, første gangen på juleaften for ti år siden. –Det var ganske sent på natta og alle de andre hadde lagt seg. Jeg hadde vel kanskje drukket litt, men husker klart og tydelig at jeg så noen engler flagre rundt omkring over åkeren til naboen. Det kan ikke ha vært noe annet enn engler.

Aanesland forteller at han siden har opplevd å møte de samme englene flere ganger, alltid i alkoholpåvirket tilstand. –Jeg vet ikke helt hvorfor de alltid kommer til meg da, men jeg tror alkoholen gir meg et slags bindeledd til Gud. Det er min teori, hvertfall, forteller Aanesland. Han avfeier kritikerne som påstår dette bare er hallusinasjoner: –Tror de jeg er gal eller?

Dårlig respons på engleskole


Da Aanesland mistet jobben i den lokale bomstasjonen, bestemte han seg for å starte engleskolen for å klare seg økonomisk etter å ha tapt penger på både plateinnspilling og pyramidespill. Han opplevde ikke den samme eventyrlige responsen prinsessen opplevde med sin nystartede skole. –Det er så urettferdig! Er engleskolen hennes så mye bedre enn min bare fordi hun er kjendis liksom? Dette er helt klart rasisme og jeg skal ta saken min til likestillingsministeren så fort jeg finner ut hvem det er, raser han.

Aanesland innrømmer imidlertid at prinsessens suksess kan ha sammenheng med mye mediaoppmerksomhet, men at dette ikke gjør saken bedre. –Dette har jeg sagt tusen ganger før: media forskjellsbehandler noe helt sinnsykt. Bare fordi pappan min ikke er konge i Norge, så skal ingen skrive om skolen min? Helt sykt, helt sykt.., mumler han bittert for seg selv.

Aanesland kan fortelle at han bare klarte å få én elev til engleskolen. Eleven var for øvrig hans egen mor. Han kan videre fortelle at undervisningen bestod av å drøfte hvilke mengder alkohol en skal innta og i hvilke situasjoner sjansen er størst for å se englene. Aanesland deler gjerne sine hemmeligheter med oss. –Når det gjelder mengden alkohol, er fasiten ganske enkelt ”jo mer, jo bedre”. De heftigeste engleopplevelsene har vært når jeg har inntatt 12-15 halvlitere. Når det gjelder hvilke situasjoner som er best, så er dette litt uklart, men jeg tror det er best når en er alene. Englene er litt sjenerte, skjønner du, forklarer Aanesland engasjert.

Støtter Märtha

Til tross for dårlig respons med sin egen engleskole, støtter han likevel prinsessen. – Selv om det gikk heller dårlig med meg, er det bra hun gjør det. Det hjelper jo litt på min troverdighet, for det var flere naboer som sa jeg var helt koko da jeg startet engleskolen min, forteller Aanesland. Han kan videre meddele at han vurderte å melde seg på Märthas engleskole, men kom fram til at han ikke hadde behov til det da han allerede hadde god kontakt med englene. – Men hvis Märtha trenger noen tips, er det bare å ringe!

---

(Innsendt av Carina Bringedal)