Hopp til innhold

Idretter vi heldigvis slipper i OL

NRK skal sende 700 timer med OL i TV i august. Vi kårer idrettene vi er mest glade for at ikke er på programmet.

Sjakkboksing
Foto: MIGUEL VILLAGRAN / AP

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Idretter som heldigvis ikke er på OL-programmet

OL er stort. Det tar over to uker å arrangere, med daglige konkurranser i et utall idretter. Programmet er så omfangsrikt at det er funnet plass til øvelser som synkronsvømming (hva er det de gliser sånn for hele tiden!?), og hestedressur. I slikt selskap skulle man tro lite var utelukket. Imidlertid er det utrolig nok mange, enda særere sporter som ikke får være med i OL. Her er våre kandidater til de vi er gladest for at ikke dukker opp på TV-skjermene våre - bli med og kåre den offisielle topp 10-listen.

A. Buzkashi

Afghanistans nasjonalsport ligner en del på polo. Bare at ballen er byttet ut med en død geitekilling uten hode. Hæ?! Jo, også er det generelt veldig lite regler for hva man kan gjøre med de andre spillerne for å få den stadig mer fillete dyreskrotten over mållinjen. Buzkashi skal visstnok være den mest populære sporten i sentralasia. Heldigvis er det lenge til OL blir lagt til Kandahar.

B. Sjakkboksing

Sjakkboksing

Skal vi ta et slag sjakk?

Foto: MIGUEL VILLAGRAN / AP

For de som er for svake til å drive med boksing og for dumme til sjakk finnes sjakkboksing . Og det er ikke det at to idrettsgrener som ikke har noen ting med hverandre å gjøre ikke kan bli en god TV-sport - det fungerer jo med skiskyting. Vi bare kjenner ikke nok mennesker som er interessert nok i både sjakk og boksing til å tro at dette kan bli en TV-opplevelse for folket.

C. Leggsparking

De prøver visst å gjøre leggsparking til en olympisk øvelse . Vi håper de ikke klarer det. Og ikke fordi det hadde gjort oss noe å se voksne menn sparke i stykker leggene på hverandre, vi er bare redd for at hele sporten skal tas over av gutter i småskolen. Rytmisk sportsgymnastikk er allerede på programmet, og én sport for barn er nok. Mer enn nok.

D. Luftgitar

Ja, det avholdes faktisk mesterskap i luftgitar . Ikke vet vi hvorfor. Poenget med gitarspilling er jo at det skal være en gitar der! Ellers er det vel omtrent like morsomt som stripping med klærne på.

E. Eton Wall Game

Denne idretten drives av spillere som trenger seg sammen i en klynge opp mot en murvegg, sjelden får ballen og er utsatt for skrubbsår. Og som oftest ender kampene 0-0. Heldigvis spilles den bare på én skole i hele verden, og ser ikke ut til å spre seg.

F. Myrsnorkling

Hvis du synes det er gøy å svømme, bare at bassenget er for dypt, har for rent og varmt vann, og dfor lite regn, da er myrsnorkling sporten for deg. Vi skjønner at dette er stort i Wales, av en eller annen grunn (overskudd av fritid i nærheten av kalde myrer?), men vi er glad vi slipper å få en gjeng skitne, kalde svømmere med dykkermaske og snorkel tvangsforet inn i stua de neste ukene. Og det samme gjelder sykdommene de har fått av å sluke myrvann.
Er det noe du synes bør legges til listen, eller noe du slett ikke synes passer her? Skriv det inn i kommentarfeltet nedenfor, og hjelp oss med å lage den definitive topp 10-listen.