NRK Meny
Normal

Festivalene du ikke trenger dra på

Sommer er festivaltid, og mange legger opp ferien sin etter hvor de beste festivalene er. Her har vi samlet de fjerneste festivalene i verden, så slipper du å oppdage dem selv.

Testikkelfestivalen
Foto: www.testyfesty.com

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Verdens underligste festivaler

Nordmenn elsker festivaler. Hva skal vi ellers ta oss til i ferien for å glemme det norske sommerværet? Heldigvis arrangeres det festivaler av ulik art landet over hele sommeren, og på de få dagene vi nordmenn ikke klarer å arrangere noe på egen hånd, trer utlandet støttende til.

Men som alle med litt festivalerfaring vet: Det er ikke alle festivaler som er verdt besøket. Og det er jo trist om du har betalt billetten til Ytre Huttiheita, bare for å oppdage at du har havnet på en samling for pedofile papirbretteres landsforbund. Særlig hvis du har satset på å tjene penger til returen på stedet.

For å spare deg reisen (eller anspore deg, om du er den typen), har vi kåret vi de ti særeste festivalene verden har å by på.

10. Testikkelfestivalen, Montana, USA

Testikkelfestivalen

For deg som bare MÅ ha testikler

Foto: www.testyfesty.com

Egnet for de som har en over gjennomsnittlig interesse for alt som har med testikler å gjøre (inkludert, av en eller annen grunn, nakne pupper). Om du alltid har lurt på hvordan frityrstekte oksetekstikler smaker bør du nok reise. Om ikke, lar du vel helst være.

9. Mike the headless chicken-festivalen

Til minne om et flere tiår gammelt tilfelle av dyreplageri feires nå årlig festivalen for den hodeløse kyllingen Mike. Årets festival hadde blant annet festlige arrangementer som eggkasting og gressklipperrace.

8. Naken mann-festivalen, diverse steder i Japan

Hadaka matsuri er en stor greie i Japan. Navnet betyr "nakenfestival", og går i korthet ut på at en enorm mengde nakne menn samles på et sted og kaster gjørme eller andre "rensende" ting på hverandre. Om mannlig massenakenhet ikke er din greie (og nei, jenter, dere får ikke være med), foreslår vi at du står over.

7. Maskingeværfestivalen

Perfekt for deg som ikke har ditt eget maskingevær hjemme: Lei ditt favorittgevær, og skyt opp all den ammunisjonen du har råd til . Ingen nedre aldersgrense - kan du løfte våpenet er du stor nok til å skyte med det.

6. Gjørmefestivaler

Det er overraskende mange steder i verden som driver med gjørmefestivaler. De her , for eksempel, og disse (tror vi). Så det å skitne seg kraftig til i en blanding av jord og vann i dager til ende må ha en eller annen form for tiltrekning på mennesket. Selv prøver vi generelt å holde både oss selv og klærne våre rene, men her er altså det ikke godt nok. Ungdommen nå til dags, azz.

5. La tomatina

Denne relativt kjente spanske festivalen får kanskje ses som en variant av gjørmefestivalen, bare at gjørmen er rød og spiselig (i hvert fall til den er tråkket ned på bakken eller innom unevnelige deler av kroppen). Passer best for deg som liker å bade i pastasaus.

4. Nær døden-festivalen

Fortsatt i Spania finner vi Nær døden-festivalen , som avholdes årlig i den lille galiciske byen Las Nieves. Passer for alle som har hatt en nær døden-opplevelse, eller gjerne skulle hatt en.

3. UFO-festivalen

Hardnakkede rykter skal ha det til at utenomjordiske skapninger landet i UFOene sine i Roswell i den amerikanske ørkenen en gang på femtitallet. Er du blant dem som liker å tro på ryktene, kan du reise til Roswell på UFO-festival hvert år, og se at byen er full av aliens. Eller i hvert fall halvgale mennesker som har kledd seg ut som det de føler at vesener fra andre planeter sikkert ser ut som.

2. Idiotarod

For de som har behov for å samles om å gjøre enda mer idiotiske ting enn å reise med dritlangt med hundeslede midt på vinteren. Som å ha et relativt kort race med handlevogner midt i byen.

1. Frozen Dead Guy Days

Denne festivalen er inspirert av en nordmann som har frosset seg selv ned i påvente av en vitenskapelig revolusjon, og appellerer til alle de som prioriterer å reise til ødemarka fordi det ligger en nedfrosset, død mann der. Skremmende nok er de mange nok til å utgjøre en hel festival .