Du må være gal om du tror på dette!

Verden er full av konspirasjonsteorier, men det er bare gærninger som tror på dem. Eller... er det akkurat det de vil at du skal tro?

Konspirasjoner
Foto: NRK / www.colourbox.com

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

De særeste konspirasjonsteoriene folk faktisk tror på

De er ute etter å lure deg. Hvem? Det vet vi ikke helt, men egentlig er alt helt annerledes enn du tror. Fordi noen har gått sammen om å lure deg, og oss alle, så vi ikke skal skjønne den diabolske planen som egentlig ligger bak det hele. Men heldigvis har vi konspirasjonsteorier til å gi oss sannheten!

Konspirasjonsteorier er tiltrekkende for oss mennesker, fordi de smigrer mistanken vi alle har, innerst inne, om at det bare er vi som har skjønt det, mens alle andre i bunn og grunn er idioter. Folk går rundt og tror at alt er i sin skjønneste orden, men egentlig er det omvendt. Og det er bare vi som skjønt det!

Mange mener at folk som tror på konspirasjonsteorier er gale. Selv vil vi ikke ta stilling. Vi vil bare kommentere at folk som sier egentlig veldig mye, ofte ikke vet hva de snakker om. Egentlig.

10. Egentlig er det jødene som styrer verden

Ortodoks jøde jages av en israelsk politimann

Det er han til høyre som styrer verden

Foto: AHMAD GHARABLI / AFP

Det skjer mye i kulissene. Veldig mye. Og de som holder på der bak, er jøder. Dette ifølge Sions vises protokoller, et verk som - avhengig av hvem du snakker med - er et av historiens mest kjente falsknerier , eller den uavkortete (og veldig, veldig hemmelige) sannheten om hvordan jødene trekker i trådene overalt i samfunnet. Noe de hadde særlig nytte av under 2. verdenskrig, får vi tro - er det ikke påfallende hvor mange av dem som klarte å slippe unna nazistene?!

9. Egentlig er Jorden styrt av reptiler fra verdenstommet

Dette lyder kanskje litt i overkant fantasifullt, men det er en tidligere fotballproff som står bak teorien , så ingenting kan utelukkes. Det tilhengerne hans påstår er i hvert fall at jorden er styrt av vesener fra verdensrommet, som kan skifte mellom sin egentlige slangeaktige form og menneskeform. Og de har tatt over alle jordens maktposisjoner i påvente av... et eller annet.

Hvorvidt reptilene også er jøder er i skrivende stund ikke klart, men vi tror vi har sett TV-serien de tenker på.

(Foreslått av Evenaldo)

8. Egentlig er AIDS laget i et laboratorium

Den alminnelig antatte "sannheten" om AIDS - at den spredte seg fra sjimpanser til menneskene som drev jakt på dem - er altfor kjedelig til å være sann. For hvorfor skulle apene gjøre dette mot oss? De er ikke en gang intelligente nok til å skjønne hva de driver med! Nei, de eneste som er smarte nok til å sette AIDS ut i verden er forskere. Og mer spesifikt, forskere tilknyttet USAs regjering . Selvfølgelig. Deres kynisme overgås bare av deres diabolske intelligens. Og deres evne til å stå samlet om aldri å fortelle den grusomme sannheten om hva de jobber med.

7. Egentlig er ikke Haakon VII faren til Olav V

Kong Haakon og kronprins Olav i 1940

Selv uniformene er vidt forskjellige!

Foto: SCANPIX

Joda, det finnes norske konspirasjoner også - kan amerikanerne, kan vi også! For har du sett på bildene avkong Olav? Han ligner jo skikkelig lite på faren sin! Og noen har til og med funnet en han faktisk ligner på ! Så da er nok den saken avgjort.

Tidligere har det jo ellers vært vanlig å anta at Olav egentlig var sønn av Fridtjof Nansen. Som han jo heller ikke ligner på.

6. Egentlig er vi fortsatt på 1700-tallet

Historikere er en suspekt gjeng, sykelig opptatt av fortiden som de er. Nå viser det seg at de har gått sammen om å lure oss til å tro på rundt 300 år som ikke finnes , nemlig de fra 614 til 911. Og så har de funnet på en masse historier, blant annet om en fyr de kalte "Karl den store", bare for å fylle de tapte århundrene med noe tilfeldig stoff. Hvorfor? Vår gjetning er at en gjeng historielærere ble lei av pensum, og laget litt ekstra historie. For moro skyld.

5. Egentlig lever Elvis fortsatt

...og jeg mener, kan du motbevise det ? Har du sjekket alle på kloden og forsikret deg om at de ikke er Elvis? Trodde ikke det.

4. Egentlig blir vi sprayet i hjel fra fly

Mange tror fortsatt at flyeksos er ufarlig, unntatt eventuelt for ozonlaget. Men faktum er - ifølge tilhengerne av den såkalte Chemtrails-konspirasjonsteorien - at vi sprayes med diabolske kjemikalier fra flyene over oss, som sakte tar livet av oss (eller noe annet grusomt). Hva de skjulte, konspirerende maktene vil oppnå med dette er uklart, men det er nå en gang ingenting helt som en konspirasjonsteori hvor du kan se bevisene daglig, rett over hodet på deg.

(Foreslått av Ukjent)

3. Egentlig fant Nikola Tesla opp gratis strøm (og mye annet hemmelig)

Hvem vil ikke ha gratis strøm? Strømselskapene, så klart! Det er derfor de - med litt hjelp av FBI - fortsatt undertrykker Nikola Teslas banebrytende oppdagelser. Til alt hell, og selv om Tesla døde i 1943, er det ingen som har funnet opp de samme tingene på nytt, så strømselskapene kan bare ta det helt med ro.

2. Egentlig har det aldri vært mennesker på månen

Nok en gang, du skal ikke tro på alt du ser på direktesendt TV. Den greia med Bruno og Eminem , for eksempel: totalt fake. Og det samme gjelder visst månelandingen også. Noe vi vet, blant annet fordi en dame i vest-Australia tydelig så en Cola-flaske på sendingen. Og om man ser bort fra en del åpenbare ting , er det massevis av andre grunner til å tro at NASA har lurt en hel verden til å tro at det har vært mennesker på månen.

1. Egentlig ble World Trade Center sprengt av USA selv

World Trade Center 11. september

Ikke et fly. Mange, mange bomber!

Foto: CARMEN TAYLOR / AP

Her er en underlig populær konspirasjonsteori: Det var ikke Al qaida m/venner som sprengte tårnene i New York, men amerikanerne selv. På tross av at vi alle så det direkte på TV, altså, hendte det hele på en helt annen måte.

Et umåtelig godt utført falskneri, med andre ord. At man i tillegg har overbevist de tusener av mennesker som måtte vært involvert i å klargjøre et av verdens mest kjente bygg for sprengning til å holde kjeft i ettertid, må regnes som intet mindre enn mirakuløst. Men det stopper ikke for eksempel gruppen 9/11Truth fra å hevde denne teorien med skråsikkerhet. De har til og med opprettet en norsk underavdeling , av en eller annen grunn.

Vi gratulerer de norske tilhengerne av teorien, som med sine kommentarer (se nedenfor) sendte sin egen favorittkonspirasjonsteori rett til topps på denne listen.